ZBRINJAVANJE Što s drvcima nakon blagdana?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Već tradicionalno, od 07. siječnja, pa sve do 13. siječnja bjelovarski će Komunalac sakupljati, odvoziti i zbrinjavati iskorištena božićna drvca. Kako se građani trebaju ponašati i koje upute slijediti, kazala nam je Kristina Kocur iz Komunalca.

-Božićna drvca treba odložiti na vidljivo mjesto, pored posuda i kontejnera za komunalni otpad u dane redovitog odvoza i to najkasnije do 7 sati. Sve to kako bi našim zaposlenicima olakšali njihovo prikupljanje – kazala je Kocur.

Sakupljena božićna drvca, potvrđuju iz Komunalca, ni ove godine neće završiti na odlagalištu, već će biti predana ovlaštenim oporabiteljima.

-S drvca treba skinuti sve nakite i ukrase te ih ne treba vezati žicom niti odlagati u bilo kakve PVC vrećice, kako bi se dalje mogli oporabiti – istaknula je Kocur.

Inače, svake godine Komunalac u prosjeku prikupi oko 1800 božićnih drvca koja su potom na adekvatan način i zbrinuta. Od 2015. godine taj broj se nije mijenjao, iznimka je 2014. godina kada je prikupljeno 600 drvca manje. Kako bi bili dodatno ekološki osviješteni, iz Komunalca pozivaju sve građane da, ukoliko to mogu, kupuju božićna drvca s korijenom te ih nakon blagdana posade u dvorišta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!