GRIPA NA VRATIMA Većina zaraženih iz jednog županijskog grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na području Bjelovarko – bilogorske županije trenutno je 20-ero oboljelih od gripe. Podaci su ažurirani s 05. siječnjem, a brojčano stanje oboljelih u ovoj sezoni, podjednako je prošlogodišnjem, za Klikni.hr potvrdila je epidemiologinja Nikolina Obran.

-Za sada je niski intenzitet gripe u županiji. Porast oboljelih očekuje se u narednim tjednima, od druge polovice siječnja. Kad je riječ o cijepljenju, mogu reći kako je u bjelovarskom Zavodu za javno zdravstvo dosad potrošeno 3164 doza cjepiva, a izvještaji s terena još se čekaju, istaknula je Obran dodavši kako je za Bjelovarsko – bilogorsku županiju nabavljeno 12 650 doza, što je gotovo dvije tisuće doza više nego prošle godine. Iz Zavoda poručuju kako se još uvijek svi koji žele mogu cijepiti, a naročito rizične kategorije kao što su osobe starije od 65 godina, kronični bolesnici, zdravstveni radnici i trudnice. U bjelovarskom Zavodu još je 180 doza cjepiva na raspolaganju. Zanimljiv je i podatak kako većina oboljelih dolaze iz jednog županijskog grada.

-Najveći broj oboljelih osoba je iz Garešnice, od 20-ero evidentiranih, čak 13-ero osoba dolazi iz tog grada. I još ću napomenuti kako nitko od oboljelih nije bio cijepljen – zaključila je Obran.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!