PROMETNA (NE)KULTURA Čak 11 prekršaja nauštrb osoba s invaliditetom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U posljednje vrijeme sve se češće provodi nadzor nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za invalide. Postaja prometne policije Bjelovar tako je ponovno provodila akciju usmjerenu na nepropisna parkiranja te provjeru valjanosti znaka pristupačnosti. Ovoga puta akcija se provodila na parkiralištu Opće bolnice Bjelovar koja sadrži 6 parkirnih mjesta.

Josip Vincelj

-Nažalost, velik je problem u našem gradu općenito s parkirnim mjestima. I s obzirom na tu situaciju, vozači često iskorištavaju parkiranje na rezerviranim parkirnim mjestima za osobe s invaliditetom, što za takve osobe stvara velike probleme. Jer moraju doći do bolnica, gradskih ustanova, pošte i slično. Prošle godine imali smo povećan broj prekršaja, ali imamo i rezultate, u smislu da je sada ipak malo teže pronaći nekoga tko se nepropisno parkirao. No, to se još uvijek događa, posebice na mjestima gdje ima jako malo parkirnih mjesta – kazao je Josip Vincelj, pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Bjelovar.

Kolike probleme stvaraju nepropisna parkiranja, najbolje znaju oni kojima su ta mjesta najpotrebnija.

Dragica Dotlić

-Inače ima jako malo parkirnih mjesta za invalide. Pogotovo na ovoliki broj stanovnika i pacijenata koji dolaze dnevno u bolnicu, mislim da je to jako malo. Ljudi jako zloupotrebljavaju ova parkirna mjesta, najviše pred trgovačkim centrima, gdje sam čak par puta pisala i pritužbe – kazala je Dragica Dotlić.

Vincelj nadodaje kako kod dojava za nepropisno parkiranje puno pomažu građani kojima ovakva nepravda smeta, zato se poziva na oprez jer kazna za parkiranje na mjestu invalida iznosi 700 kuna. Završetkom ove akcije utvrđeno je 11 prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima za invalide. (Doris Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!