SAD JE I SLUŽBENO Ispekli smo najdužu štrudlu na svijetu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SISAK – Prošlog lipnja u Sisku je ispečena najduža štrudla od jabuka na svijetu, a sada je i službeno uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda. Točnije, na službenoj stranici “Guinness World Records” objavljeno je kako je najduža štrudla od jabuka duga 1,762.45 metara, a izrađena je u Sisku 21. lipnja 2019.

– Kada je Guiness u pitanju, procedura nije nimalo jednostavna, no mi smo ionako bili spremni da će biti tako. Između ostalog, ovlaštena osoba je konstantno prisutna kako bi odradila svoju izmjeru, a morali smo i dostaviti sve certifikate firmi koje su angažriane na projektu – rekao nam je autor projekta Darko Majić.

Čitav događaj pratio je poseban tim neovisnih ljudi koji su kontrolirali cijeli postupak, a uz to sve od prve do zadnje minute moralo se fotografirati i snimati kako bi se vidio taj neprekinuti ‘štrudla’ niz. Na koncu, tu čitava štrudla se morala podijeliti budući da je prodaja zabranjena.

-Srećom, naši sugrađani odazvali su se u zaista velikom broju i na tome im hvala stoga se sve pojelo bez problema – kaže Majić.

Ovo obaranje rekorda organizirano je u sklopu promocije lokalnih proizvoda i domaće hrane, ali i podizanja svijesti o dobrobiti bavljenja sportom, kao i korištenja javnog prijevoza.

Štrudlu su pripremili djelatnici Mlina i pekara, a trebalo im je oko 300 radnih sati.
Za štrudlu je utrošeno 500 kilograma brašna,1000 kilograma jabuka, 200 kilograma šećera, 200 kilograma margarina, 50 kilograma mljevenog šećera te dodatno limuna, cimeta i soli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!