SAGA SE NASTAVLJA Hrebak prodaje udjele u Sajmu?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak razmišlja o prodaji gradskih udjela u tvrtci Bjelovarski sajam d.o.o., potvrdio je za portal Klikni.hr. Podsjetimo, suvlasnici tvrtke su Bjelovarsko-bilogorska županija, u čijem je vlasništvu 60 posto udjela, i Grad Bjelovar, kojem pripada 40 posto. Hrebak otkriva zbog čega razmišlja o spomenutom potezu.

-S obzirom na sve što se je do sada događalo na Sajmu, sve poslove vezane uz tu tvrtku odlučio sam prepustiti putem punomoći odvjetničkom uredu, a s odvjetnicima ću razgovarati i o toj mogućnosti. Doista više nemam povjerenja u direktora Sajma Davorina Posavca i mislim da osobno više nemam što raditi na Skupštini u kojoj se ne poštuje 40 posto glasova koji pripadaju Gradu Bjelovaru – kaže Hrebak, dodajući kako će se o svemu konzultirati i s koalicijskim partnerima.

-Pitanje je ima li još uopće smisla da Grad Bjelovar na ovakav način bude suvlasnik i trebaju li nam ti udjeli, s obzirom da ne možemo doći do određenih podataka o poslovanju i sudjelovati u donošenju odluka. Mi ne želimo kao fikus promatrati što se događa na sajmu, neka direktor i župan sami podjele tu odgovornost – poručuje Hrebak.

Podsjetimo, napetosti oko Bjelovarskog sajma kulminirale su nakon što je Hrebak direktora tvrtke Posavca optužio za poslovne malverzacije koje su i on i bjelovarsko-bilogorski župan Bajs opovrgnuli. Međusobna prepucavanja su nastavljena Posavčevom optužbom na račun Hrebaka za navodni pokušaj krivotvorenja zapisnika s jedne od Skupština, što je on opovrgnuo te zatražio od župana Posavčevu smjenu. (stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!