GLAS MLADIH „I mi očekujemo puno od predsjedanja Unijom!“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR/ZAGREB – Na svečanom koncertu održanom u zagrebačkom HNK-u povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, bila je i Daruvarčanka Tanja Herceg, predsjednica Savjeta mladih Grada Daruvara i predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH. Herceg je ovom važnom događanju sudjelovala zahvaljujući pozivu premijera Andreja Plenkovića.

-Jako sam sretna što je Hrvatska kulturnim događanjem započela predsjedanje Europskom unijom i što sam imala priliku biti dio tog povijesnog trenutka za Hrvatsku. Ono što mi je posebno važno su sastanci koje smo i uoči početka zasjedanja održali, a koji su vezani uz probleme mladih u ruralnim sredinama – kaže Herceg.

Detalj sa svečanosti povodom početka predsjedanja EU

Riječ je, pojašnjava, o sastancima i razgovorima s predstavnicima Ministarstva demografije, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva vanjskih poslova kao i s predstavnicima Ureda premijera Republike Hrvatske.

-Predstavnici spomenutih ministarstava bi već idući mjesec trebali doći u Grad Daruvar, a u planu je i pokretanje inicijative kako bi se u aktivnosti vezane uz predsjedanje Europskim vijećem uključio što veći broj mladih ljudi – najavljuje Herceg.

Teme i prioriteti su mladi u ruralnom području, za gradove svakako digitalizacija te zapošljavanje, podsjeća Herceg i dodaje kako će već u utorak u Ministarstvu rada biti održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH.

-Tema sjednice su mjere aktivnih politika zapošljavanja, o čemu će, među ostalim, biti riječi i na skorašnjem skupu u Bruxellesu ,u organizaciji Ujedinjenih naroda, gdje ću predstavljati Hrvatsku – kaže Herceg.

Ono što očekuje od političara i predstavnika svih političkih stranaka, tvrdi, jest da u što većoj mjeri uključuju mlade u provedbu programa za koje se zalažu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!