IZGRADNJA BOLNICE Rok izgradnje perspektivan, ali je li realan?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon nedavnog potpisa ugovora o izgradnji Opće bolnice Bjelovar, danas je obavljeno uvođenje u posao između nositelja projekta, Opće bolnice Bjelovar i križevačke tvrtke Radnik koja bi u roku od godine dana, kako stoji u ugovoru vrijednom 272 milijuna kuna, trebala izgraditi novu bolnicu. Podsjetimo, riječ je o trenutno najvrjednijem objektu u zdravstvu u Hrvatskoj, a evo što o izgradnji i uvjetima kaže Mladen Hermanović, glavni inženjer tvrtke Radnik koji će nadgledati gradilište.

Zahtjevno i kratko

-Krenut ćemo u roku dva, tri dana s pripremnim radovima, to podrazumijeva da se objekti koji se nalaze na parceli na mjestima novog objekta moraju ukloniti – pojašnjava Hermanović i ističe kako će se paralelno s navedenim, u roku tjedan do dva, pristupiti zaštiti građevinske jame za glavni dio objekta koji ima i podrumske prostorije. Rok izgradnje nove bolnice je, nadalje pojašnjava Hermanović, zahtjevan i kratak.

Mladen Hermanović

-Rok izgradnje od godinu dana bio je uvjet iz natječaja koji se mora ispoštovati. Objekt se sastoji od više dijelova, počet će se s jednim dijelom radova, a u međuvremenu će se omogućiti da se i taj drugi dio radova započne i u konačnici, eventualno uz neko produljenje roka, da se to na vrijeme završi – kazao je glavni inženjer, prema čijim riječima se može naslutiti kako je rok izgradnje veoma perspektivan. No, budući da se i prije početka prvih radova u nekoliko navrata spominje produljenje rokova, postavlja se pitanje je li on uistinu i realan.

Radnika će, potvrdio je Hermanović, biti dovoljno. A kako bi ispoštovali ugovor i izgradili bolnicu koja im je u susjedstvu, čak su odustali i od nekih projekata na Jadranu gdje već uhodano grade hotele. Župan Damir Bajs potvrdio je prilikom obilaska budućeg gradilišta i uvođenja u posao izvođača radova kako svi jedva čekaju fizičke i konkretne pomake.

Pozvali na strpljenje

-Obzirom da se radi o gotovo 19 tisuća neto četvornih metara površine, jasno je da će rokovi biti kratki i da posao mora biti obavljen s najvećom ažurnošću, koliko god je to moguće. Ovaj korak je iza nas, a ispred nas je samo formalni početak radova, obično vezano uz same temelje – ponosan je Bajs.

Župan Damir Bajs

Ravnatelj bolnice, Ali Allouch pozvao je sve pacijente na strpljenje jer je i više nego jasno da će aktivnosti bolnice u toku izgradnje novog objekta biti otežane.

-Dogovorili smo se s izvođačem radova o funkcionalnom spajanju komunikacije te dvije zgrade koje su u centru zbivanja i gdje će biti izgradnja. Nadamo se kako ćemo u hodu savladati sve prepreke – optimističan je ravnatelj Ali Allouch.

Podsjetimo, nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će objedinjenje svih kirurških djelatnosti, ali i modernu novu dnevnu bolnicu te uvođenje novih metoda liječenja pacijenata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!