DOZNAJEMO Sve o analizi vode i što će raditi nova gradska tvrtka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća naći će se i točka o osnivanju novog gradskog poduzeća – Termi Bjelovar. Ono će biti zaduženo za sve aktivnosti vezane uz planiranje i izgradnju kompleksa toplica u prigradskom naselju Veliko Korenovo, potvrdio je za portal Klikni.hr gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak. Formalnosti oko osnivanja firme trebale bi biti riješene tijekom veljače, taman u vrijeme kad se očekuju i rezultati analize vode čiji uzorci su danas uzeti s eksploatacijske bušotine u Velikom Korenovu te poslani na analizu u Nastavni zavod „Andrija Štampar“.

-U sklopu ispitivanja obavit će se mikrobiološka analiza vode, ali će se ispitati i njezina potencijalna ljekovitost. Vjerujem kako će rezultati, koje očekujemo za otprilike mjesec dana, biti dobri. Već sada znamo da je voda dobra za kupanje, ali i za piće – kaže Hrebak, koji se i sam u to uvjerio, popivši na izvorištu u Korenovu čašu tople vode.

Rezultati analize bit će i važna smjernica za izradu studije isplativosti kupališnog, a potencijalno i lječilišnog, kompleksa u Velikom Korenovu. Upravo će to biti jedan od prvog zadataka nove tvrtke Terme Bjelovar.

-Već smo u razgovorima i s određenim ministarstvima oko toga gdje bismo i na koji način još mogli povući sredstva za ovaj projekt jer nam je namjera dio financirati vlastitim novcem, a dio osigurati u fondovima – kaže Hrebak.

Podsjetimo, prema prvim procjenama, projekt izgradnje toplica trebao bi stajati oko 50 milijuna kuna. (stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!