MINISTRICA U BJELOVARU Reformu usporedila s maratonom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na svom obilasku Hrvatske, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je i Bjelovarsko-bilogorsku županiju kako bi se uvjerila u napredovanje obrazovne reforme. To je, naglasila je, maraton, a ne utrka na sto metara, a nakon razgovora s ravnateljima i osnivačem vidjela je, kaže, da reforma diše punim plućima.

-Tako su govorili i sami profesori, da je puno zanimljivije i njima raditi na taj način, ali i da učenici to dobro prihvaćaju. Svjesni smo toga da nema promjena preko noći i svjesni smo da ipak treba jedan duži period prilagodbe kako bi se svi elementi ovih novih kurikuluma stavili u funkciju – rekla je Divjak.

Jedna od tema razgovora bio je i Centar kompetentnosti. Bjelovarska Medicinska škola jedan je od 25 takvih centara u Hrvatskoj za koji su, naglasila je Divjak, svi programi gotovi i uskoro se očekuje donošenje odluke o infrastrukturnom ulaganju većem od 30 milijuna kuna. Upravo je Centar kompetentnosti primjer suradnje Ministarstva i osnivača škola, rekao je župan Damir Bajs i dodao kako je Bjelovarsko-bilogorska županija druga po ulaganjima u Hrvatskoj.

-Ovog trenutka svaki peti učenik ide u potpuno obnovljenu školu i mislim da ćemo do kraja 2021. imati situaciju da će više od 90 posto učenika biti u takvim školama. Naš posao je dati okvir u kojem se radi, a kvaliteta škola je sasvim sigurno ključna – rekao je Bajs. S tim se složila i Divjak koja je naglasila kako takva ulaganja ulijevaju povjerenje u provedbu obrazovne reforme. (Danijela Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!