ŠTO S UDJELIMA? Hrebak pred Bajsa postavlja konkretan zahtjev

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sve poslove vezane uz Bjelovarski sajam d.o.o. od danas će u ime Grada Bjelovara obavljati Zajednički odvjetnički ured Gregurić-Mladinić iz Bjelovara, otkrio je portalu Klikni.hr bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Time je ostvario nedavne najave o formalnom dizanju ruku od tvrtke koje se, među ostalim, očituje i kroz najavu prodaje gradskog udjela u tvrtci. Podsjetimo, on iznosi 40 posto, dok je Bjelovarsko-bilogorska županija vlasnik 60 posto tvrtke. Hrebak tvrdi kako za angažiranje pravnika ima opravdane razloge.

-Odvjetnički ured smo uzeli da nas zastupa jer smo shvatili kakve se sve igre igraju na Sajmu, a želimo preko odvjetnika pokrenuti i pitanje zaštite položaja nas kao suvlasnika te uvođenja jačih pravnih mehanizama koji će ograničiti samovolju direktora. Možda i uvođenje nadzornog odbora koji bi smanjio ovlasti direktoru, a takav nadzor zaštite ima svaka iole normalna tvrtka. Ako tako funkcionira bjelovarski Komunalac, ne vidim razloga zašto ne bi mogao i Sajam. Ako ništa od toga ne prođe, uvijek nam preostaje da se prava suvlasnika odrede putem trećeg posrednika, a to je nadležni Trgovački sud – kaže Hrebak, dodajući kako smatra da u ovakvim okolnostima nema potrebe da Grad uopće dalje bude suvlasnik Sajma.

-Ionako ne sudjelujemo u donošenju bilo kakvih odluka, ne dobivamo odgovore na pitanja vezana uz poslovanje i slično. Direktor Sajma Davorin Posavac i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs ondje sve rade na svoju ruku i mislim da je angažiranje pravnih stručnjaka u ovoj situaciji najbolje rješenje – poručuje Hrebak.

Govoreći o mogućem izlasku Grada iz vlasničke strukture Sajma, Hrebak dodaje kako nije na umu imao stavljanje gradskih udjela na slobodno tržište.

-S obzirom na trenutnu situaciju, mislim da bi bilo najbolje da gradski udio otkupi Bjelovarsko-bilogorska županija. Pozivam ih da nas isplate, a mi ćemo taj novac uložiti u neki projekt od kojeg će građani Bjelovara imati više koristi no što trenutno imaju od Bjelovarskog sajma. Kao što će, recimo, biti nove terme u Velikom Korenovu – poručuje Hrebak, čije planove i ideje, uz samog Bajsa, treba „amenovati“ i Gradsko vijeće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!