NOVO RUHO DJEČJEG VRTIĆA S kata sele na prikladnije mjesto za jasličare

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Hvalevrijedan projekt Općine Hercegovac uskoro otvara svoja vrata. Riječ je o novoobnovljenom Dječjem vrtiću koji u Hercegovcu postoji još od 70-tih godina prošlog stoljeća, no bio je smješten na katu škole što nije prikladan prostor za dvije grupe polaznika, osobito kada je u pitanju jaslička grupa koju treba nositi. Putem natječaja kroz mjeru 7.4.1. iz Mjere ruralnog razvoja, vrtić će se preseliti u prizemlje u starom dijelu škole.

FACEBOOK BORO BAŠLJAN

-Projekt je trenutno pri kraju, dobili smo uporabnu dozvolu, a završno opremanje je u tijeku. Vrtić se uređuje novom opremom potrebnom za rad vrtića, a planski dan za otvaranje novoopremljenog vrtića je 5. veljače i to u sklopu svečanog obilježavanja Dana Općine Hercegovac – otkrio je Boro Bašljan, načelnik Općine Hercegovac.

Projekt je financiran iz sredstava Europskih fondova, Ministarstva regionalnog razvoja i Općine Hercegovac, a vrtić je nedavno obišao i državni tajnik Velimir Žunac.

-Oko milijun i 300 tisuća kuna financirano je iz Europskih fondova, a naša komponenta je nastala zbog promjene cijena građevinskih radova i materijala. Ukupna vrijednost projekta je 2,2 milijuna kuna – kazao je Bašljan.

Dodatnih 500 tisuća kuna financirano je iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova, dok je ostatak troškova osigurala Općina Hercegovac iz svog proračuna, nešto više od 300 tisuća kuna. (Doris Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!