HERCEGOVAC – Hvalevrijedan projekt Općine Hercegovac uskoro otvara svoja vrata. Riječ je o novoobnovljenom Dječjem vrtiću koji u Hercegovcu postoji još od 70-tih godina prošlog stoljeća, no bio je smješten na katu škole što nije prikladan prostor za dvije grupe polaznika, osobito kada je u pitanju jaslička grupa koju treba nositi. Putem natječaja kroz mjeru 7.4.1. iz Mjere ruralnog razvoja, vrtić će se preseliti u prizemlje u starom dijelu škole.

FACEBOOK BORO BAŠLJAN

-Projekt je trenutno pri kraju, dobili smo uporabnu dozvolu, a završno opremanje je u tijeku. Vrtić se uređuje novom opremom potrebnom za rad vrtića, a planski dan za otvaranje novoopremljenog vrtića je 5. veljače i to u sklopu svečanog obilježavanja Dana Općine Hercegovac – otkrio je Boro Bašljan, načelnik Općine Hercegovac.

Projekt je financiran iz sredstava Europskih fondova, Ministarstva regionalnog razvoja i Općine Hercegovac, a vrtić je nedavno obišao i državni tajnik Velimir Žunac.

-Oko milijun i 300 tisuća kuna financirano je iz Europskih fondova, a naša komponenta je nastala zbog promjene cijena građevinskih radova i materijala. Ukupna vrijednost projekta je 2,2 milijuna kuna – kazao je Bašljan.

Dodatnih 500 tisuća kuna financirano je iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova, dok je ostatak troškova osigurala Općina Hercegovac iz svog proračuna, nešto više od 300 tisuća kuna. (Doris Aleksić)

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!