PRETPOSLJEDNJI DAN Je li nekultura pojedinaca „skratila“ rad klizališta?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svi oni koji ove sezone još jednom u Bjelovaru žele stati na led, mogu to učiniti još danas i sutra. Organizator bjelovarskog Adventa u sklopu kojeg djeluje klizalište Ledeni korzo, Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar, upravo je zaključno sa sutrašnjim danom odlučio zatvoriti omiljeno zabavište brojnih Bjelovarčana. Iako su zbog povoljnijeg, hladnijeg vremena rad klizališta produžili za pet dana, te će ono umjesto prvotno najavljenog 12. siječnja biti zatvoreno 17. siječnja, pitali smo organizatore zašto omiljenu zimsku destinaciju mnogih Bjelovarčana zatvaraju dan uoči vikenda, kada znamo da na klizalištu baš u dane vikenda vlada prava euforija. Neslužbeno smo doznali kako je zasigurno jedan od razloga tome upravo nekultura Bjelovarčana. Naime, pojedinci su svojim ponašanjem prouzročili brojne štete na samom klizalištu i to tako što su oštećivali imovinu, konkretno prerezali cijevi koje su zadužene za samo hlađenje i funkcioniranje klizališta.

-S vanjske strane klizališta, od strane ugostiteljskog objekta, netko je u subotu prerezao cijevi nakon čega je isteklo 200 litara glikola. Time više nema pritiska na ledu, a to nije prvi put. Takve stvari nevjerojatno poskupljuju funkcioniranje klizališta, a ne može im se stati na kraj, jedino da se stavi zaštitar kod svakog pojedinog eksponata, što je teško izvedivo – kazao nam je sugovornik koji je želio ostati anoniman. Inače, što se tiče brojki i statistike, organizatori su prilično zadovoljni.

– Klizalište je radilo od 03. prosinca, a bit će zatvoreno sutra, 17. siječnja. Unatoč toplom vremenu prije Božića, klizalište je radilo vrlo dobro i posjetilo ga je više od 10 tisuća osoba. Besplatno se na blagdan Svetog Nikole klizalo oko tisuću ljudi. Usporedbe radi, postoji podatak da je 2017. godine prodano 16 tisuća ulaznica, a radili su znatno duže nego mi ove godine. Učiti klizati prilike su imali bjelovarski vrtićarci, ali i osnovnoškolci i srednjoškolci u okviru tjelesnog odgoja. Puno je lijepih događaja na ledu iza nas. I više smo nego zadovoljni radom klizališta – kazali su nam iz gradske Turističke zajednice, osvrnuvši se i na negativnu konotaciju koja ih je snašla i ove godine.

– Nažalost, bili smo svjedoci gotovo svakodnevnog namjernog oštećivanja klizališta, od rezanja pripremne podloge do trganja leda. Opet se namjerno ponovilo i uništavanje te krađa ukrasa iz središta grada, no, snimke nadzornih kamera predani su odgovornima i nadamo se kako će počinitelji biti sankcionirani – kratko su kazali iz Turističke zajednice vrativši se pozitivnim stranama, sad već minule sezone. Srećom, bilo ih je znatno više nego onih negativnih. Za očekivati je, dakle, da sljedeća klizačka sezone bude još i bolja. Organizatori u svakom slučaju znaju na što valja obratiti pažnju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!