TEČAJ ZA SUCE Evo kako postati djelitelj nogometne pravde

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svi i sve koji/e su oduvijek željeli/e dijeliti nogometnu pravdu sada za to imaju priliku. Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije prima prijave za nogometne suce i sutkinje na koji se do 15. veljače mogu javiti sve psihofizičke spremne osobe od 15 do 35 godina. Nogometni sudac i sutkinja je čast ističe Išam Gadžo.

-Sutkinje i suce krase prije svega dobre karakterne osobine. Moraju biti uzoriti u sredini gdje žive –napominje Gadžo.

Sve koji se prijave čeka jednomjesečni tečaj nogometnog suđenja nakon kojeg moraju položiti test – kako onaj o pravilima tako i fizički. Ipak, nema razloga za strah, uvjerava Gadžo.

-Norme za početnike nisu nešto zahtjevne. Normalno da kasnije kada idu na viši stupanj natjecanja da je i fizički zahtjevnije, ali za početnike mogu sva naša djeca zadovoljiti te norme – kaže Gadžo.

Osim zadovoljstva dijeljenja kartona, dosuđivanja penala i ostalih finesa suđenja, posao nogometnog suca ili sutkinje donosi i financijsku korist što, kaže Gadžo, mogu potvrditi i oni koji to već rade.

-Kroz te aktivnosti su upisivali fakultete, imamo primjere djevojaka koje su završavale redovno fakultete, a financirale su se prihodima od nogometnog suđenja – ističe Gadžo i napominje kako se mjesečno može zaraditi i 3500 tisuće kuna. (Danijela Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!