POSAVAC RAČUNA Koliko je Kiđemet morao putovati za 41 tisuću kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pisani odgovor Grada Bjelovara o naknadama isplaćenima tajniku gradske Športske zajednice Alenu Kiđemetu, nije zadovoljio Davorina Posavca, gradskog vijećnika koji se o tome raspitivao na posljednjoj sjednici Vijeća. Posavac, inače i bivši Kiđemetov šef na Bjelovarskom sajmu, danas se očitovao na odgovor koji je Grad, osim njemu, poslao i medijima. Posavčevo priopćenje prenosimo u cijelosti.

KUDA TO SLUŽBENO PUTUJE TAJNIK ŠPORTSKE ZAJEDNICE GRADA BJELOVARA ALEN KIĐEMET SVAKI DAN?

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak putem gradskog Upravnog odjela dao je javno priopćenje u medije u kojemu je obznanio odgovor na moje pitanje kao nezavisnog vijećnika u Gradskom vijeću.

Moram odmah istaknuti da se takvo što nikada do sada nije dogodilo te je očito gradonačelnik Hrebak ocijenio da je pitanje toliko škakljivo pa su odgovor s njihovim tzv. tumačenjem prije dobili mediji nego ja koji sam pitanje postavio.

Pitanje koje sam postavio bilo je vezano uz gradska izdvajanja za tajnika Sportske zajednice Grada Bjelovara Alena Kiđemeta koji taj posao radi godinu i 10 mjeseci. Na moje pitanje i opetovane zahtjeve da mi se odgovori Grad mi nije dostavio nikakve podatke do trenutka dok nisam poslao zahtjev Športskog zajednici Grada Bjelovara i to putem zahtjeva na pravo na pristup informacijama i tek tada je došao odgovor i to preko medija.

Ono što je iz odgovora vidljivo je da se za rad tajnika Sportske zajednice Alena Kiđemeta izdvojilo preko 41 tisuće kuna i to isključivo putem dnevnica i putnih troškova. Iz toga proizlazi da je tajnik Kiđemet bio izrazito često na putu, ali skoro nikada vozeći se u kombiju Zajednice u kojemu se voze sportske ekipe, nego je vlastitim autom obavljao niz očito nužnih poslova svaki dan skoro dvije godine. Računajući samo radne dane on je bio neprekidno na putu te je svaki dan dobio 100 kuna dnevnica i putnih troškova.

Ono što očekujem je da Športska zajednica mi dostavi putne naloge na temelju kojih su isplaćene dnevnice i putni troškovi da svi zajedno vidimo kuda se to putuje svaki dan, a očekujem i zapisnik u kojemu stoji gdje je objavljen javni natječaj ili tko je predlagač gospodina Kiđemeta na mjesto tajnika Športske zajednice Grada Bjelovara.

Možda je to potpuna slučajnost, ali gradonačelnik Hrebak predsjednik je HSLS-a, a gospodin Kiđemet član HSLS-a, a osnivač Športske zajednice Grad Bjelovar kojeg predstavlja upravo gradonačelnik.

Ali stvari će biti puno jasnije kada temeljem mog zahtjeva na pravo na pristup informacijama, a ne transparentnošću Grada, dobijem putne naloge vezane uz isplatu putnih troškova i dnevnica i tada ćemo i javnost i ja znati više.

Nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Grada Bjelovara Davorin Posavac

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!