STRAVA U BJELOVARU Pucali joj u kuću u kojoj je spavalo dijete

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska policija je ovih dana stala na kraj prevarantima koji su od 38-godišnje žene iz okolice Bjelovara prema gotovo filmskom scenariju pokušali iznuditi popriličan iznos, 56 tisuća kuna. Kako su izvijestili iz policije, između 12. rujna i 1. studenog prošle godine, ozbiljnom prijetnjom 33-godišnjak, 36-godišnjak i 39-godišnjakinja pokušali su prisiliti 38-godišnjakinju da jednome od njih neosnovano isplati novčani iznos od 56 tisuća kuna za plaćanje novčane kazne za carinski prekršaj u radu ugostiteljskog objekta u vlasništvu trgovačkog društva u kojem je jedan od iznuđivača direktor i odgovorna osoba.

-17. listopada 2019. godine postavili su lampaš upaljen pred kućom gdje žrtva prebiva, nakon čega su 22. listopada 2019. godine u poštanskom sandučiću ostavili osmrtnicu na žrtvino ime, a zatim  25. listopada 2019. godine ostavili na prozoru obiteljske kuće gdje žrtva prebiva još jedan upaljeni lampaš za koji je bila zataknuta dječja plastična igračka u obliku ručne bombe – stoji, među ostalim, u policijskom izvješću. No, tu povampireni trojac nije stao. Policija navodi kako su malo iza ponoći 1. studenog iz osobnog automobila ispalili najmanje tri hitca iz vatrenog oružja u smjeru žrtvine obiteljske kuće. Pritom je jedan metak probio roletu i staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se u to vrijeme nalazila žrtva, dok su dva metka probila staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se u to vrijeme nalazilo dijete, kćer oštećene.

-Za navedene osobe se osnovano sumnja da su, prijetnjom da će izravno napasti na život i tijelo 38-godišnjakinje te uporabom vatrenog oružja, pokušali naplatiti novčani iznos od 56 tisuća kuna u čemu nisu uspjeli s obzirom da je oštećena sve opisano prijavila policiji i nije isplatila traženi novčani iznos čime su počinili kazneno djelo iznude u pokušaju – kažu u policiji, koja je kasnije kod jednog od nasilnika pronašli ručno rađenu pušku. Policija je uhitila njega i njegovog partnera te su jučer u večernjim satima predani pritvorskom nadzorniku.         


PODIJELI S PRIJATELJIMA!