IZVJEŠTAJ IZ AUSTRIJE Malo nas je, al’ nas ima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska je sportska zemlja. Uvjerili smo se to svi gledajući nogometno svjetsko prvenstvo, ali i svaki drugi sport. Posebna emocija veže se uz navijače pa je tako bilo neminovno da će upravo oni obilježiti i EURO 2020. u rukometu. Marija, Josip i Barbara prate našu rukometnu reprezentaciju u Austriji, pa smo odlučili čuti kakva je atmosfera stadiona iz prve ruke.

Josip je imao puno pohvala. Rekao je kako na stadionu vlada posebna emocija, potrošio je glasnice pjevajući, jer mu je to najdraži dio navijanja. U kockice su se obukli on i njegova ekipa, a kao dokaz su nam poslali video.

Barbara nam je javila kako trebamo doći jer je atmosfera nevjerojatna. Bila je u Fanpit zoni u Grazu, a na videu je zabilježila jedan od najljepših trenutaka.

Javila nam se i Marija.

-Atmosfera na tribinama je čudesna, ali nitko ne vidi ono sto se događa ispred dvorane ili na parkingu. To se zove: malo nas je, al’ nas ima. Nismo imali sitne eure za parking, a papirnate aparat nije primao. Kad su to navijači oko nas skužili, trčali su da uvale sitne i da sredimo stvar. Dobili smo pet ponuda. Navijanje je potpuno sinkronizirano. Nemaš pojma tko vodi cijelu stvar, ali znaš da pratiš čovjeka pokraj tebe, on prati idućeg i bude ‘wow’ efekt. Komunikacija rukometaša s navijačima je toliko prijateljska da svatko ima osjećaj kao da mu je na terenu brat. Postoje navijači, ali ovo sto smo mi…sad sam sigurna: samo je jedno – ispričala nam je.

Ako ste u blizini, itekako vrijedi otići na tribine. Emocija je neprocjenjiva. (Gabrijela Čuljak)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!