KUHA U HSS-u Što s “pobunjenicima” koji traže Beljakov odlazak?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U posljednjih nekoliko dana skupio se popriličan broj članova HSS-a koji su javno osudili istup čelnog čovjeka svoje stranke Kreše Beljaka, koji je prašinu podigao nepriličnom objavom na društvenim mrežama. Podsjetimo, na Twitteru je napisao kako UDBA nije ubila dovoljno emigranata, no vrlo brzo objavu je obrisao i ispričao se javnosti zbog vlastite nesmotrenosti. No, unatoč isprici, nije ostao pošteđen osude iz vlastitih redova. Prvi je reagirao čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak i šef tamošnjeg odbora stranke, koji je u otvorenom pismu zatražio da Beljak ponese ostavku na mjesto predsjednika HSS-a. Piraku je podršku javno dao i bjelovarski HSS predvođen Valnom Bastijančić Erjavec, a Beljakov istup osudili su drugi članovi HSS-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Današnji Jutarnji list donosi reakcije još nekih njihovih stranačkih kolega iz drugih dijelova Hrvatske koji nisu skloni onako žestokim sankcijama kakve predlaže ekipa iz bjelovarskog kraja. Dok dio njih uopće nije želio komentirati Beljakov istup, ostali, poput glavnog tajnika stranke Željka Lenarta, smatraju kako je o toj temi već sve rečeno, pri čemu potpredsjednica stranke Ana Marija Petin podsjeća kako se Beljak već nekoliko puta zbog izjave ispričao.

-Nećemo ga staviti pred streljački vod. Tisuće izjava dali razni političari pa zbog toga nitko nije izgubio glavu – poručio je član predsjedništva stranke Mirko Horvat.

Smatra li da će ga nesmotreno tweetanje doista stajati glave pitali smo osobno Krešu Beljaka koji nam je kratko telefonski odgovorio kako više ne želi komentirati tu priču. Neslužbeno pak doznajemo kako o ostavci ne razmišlja.

A od eventualnih smjena i raspuštanja, doznajemo iz pouzdanog izvora, ne trebaju strahovati niti članovi odbora koji su prigovorili Beljaku, a koji su se bili spremni suočiti i s takvim posljedicama, kako je na jučerašnjoj press konferenciji istaknula šefica bjelovarskih „seljaka“ Bastijančić Erjavec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!