HSS BBŽ ODBIJA POSLUŠNOST „Sankcije trebaju Beljaku, a ne nama!“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako je i najavljeno, jučer je održana sjednica Županijskog odbora HSS-a Bjelovarsko – bilogorske županije na kojoj su sudjelovala sva županijska tijela – županijski odbor, časni sud i nadzorni odbor. Kako nam je potvrdio predsjednik Županijske organizacije HSS-a Boro Bašljan, sastanku je nazočilo 40 članova, što znači da su se gotovo svi odazvali. Nakon poduže rasprave, na kojoj su gotovo svi HSS-ovci željeli reći svoje mišljenje, donijeti su važni zaključci.

-Odluka tijela Županijske organizacije HSS-a je da tijela ove županijske organizacije neće ni na koji način sankcionirati članove koji su reagirali na opetovane neprimjerene izjave i ponašanje predsjednika Beljaka – prenio je najnovija događanja u HSS-u Boro Bašljan.

Predsjednik Beljak je, nadalje napominje Bašljan, nekoliko puta upozoren o štetnosti svojih izjava na stranku u cjelini, što je on uvijek obrazložio time da je bio isprovociran te da je burno reagirao. Te njegove izjave, jasan je Bašljan, uvijek su bile u suprotnosti sa statutom HSS-a.

-U slučaju sankcioniranja naše Županijske organizacije, tražimo da se onda isti provede i prema predsjedniku Kreši Beljaku – odrješit je Bašljan.

Ono što je Bašljana i ostale HSS-ovce u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji pomalo začudilo jest činjenica da predsjedništvo stranke očito očekuje da članovi vjerno slušaju svoje nadređene iz Zagreba.

-Pravi način funkcioniranja je, s čime su se svi jučer složili, da središnjica i tijela stranke moraju slušati članove s terena i svoju politiku kreirati prema njihovim zahtjevima i razmišljanjima – ističe Bašljan naglasivši kako članstvo nije tu zbog predsjednika, tajnika i ostalih šefova, već su oni tamo zbog svih članova HSS-a na terenu. Podsjetimo, u HSS-u je „zakuhalo“ nakon javnih istupa Dinka Piraka ispred čazmanske gradske organizacije HSS-a. Podršku Piraku koji zahtijeva Beljakovu smjenu dala je i bjelovarska organizacija HSS-a na čelu koje je Valna Bastijančić Erjavec. A domino efekt pokrenuo se i u ostalim dijelovima zemlje. Piraku podršku pružaju i HSS-ovci iz Koprivničko – križevačke, Vukovarsko – srijemske, Sisačko – moslavačke i Splitske županije, ali i brojni pojedinci. Kako nam je i sam potvrdio, Pirak je svjestan da je pokrenuo lavinu, a nema ni najmanju namjeru povlačiti se. Bit će zanimljivo čekati sljedeći potez predsjedništva HSS-a, i to u trenutku kada urota, kako sam vrh gleda na ustajanje brojnih članova protiv Beljaka, napreduje neviđenim razmjerima.

Komentar novonastale situacije pokušali smo dobiti i od Kreše Beljaka, no do završetka teksta nije odgovorio na naše telefonske pozive.

(Martina Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!