NA TRAGU OSCARA Ognjen Milovanović kao gorila Chee-Chee

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar je iznjedrio mnoge talente, u to smo se već puno puta uvjerili, a sada je dobio i svog Ramija Maleka. Naime, Ognjen Milovanović posudio je glas Gorilli iz Dollitlea, kojeg, u američkoj verziji utjelovljuje upravo dobitnik Oscara Malek. 16.01. u kinima je premijerno pušten ovaj sinkronizirani film, a publika je uživala. Povodom toga, popričali smo s Ognjenom Milovanovićem kako bismo čuli njegove dojmove i uvjerili se u njegov talent, iako je to već bila riješena stvar.

Rami Malek igra ulogu Gorile kojoj ti daješ glas na hrvatskom. Je li bilo teško zamijeniti oskarovca u toj ulozi?

Pa ustvari nije bilo teško. Ja sam njegovu izvedbu gorile čuo jednom ili dva puta na audiciji i otprilike sam s redateljem dogovorio na koji način ću izgovarati replike, a onda sam sve radio po svojem. Nije bilo pritiska, nije bilo teško, ali bilo mi je drago što tu ulogu u originalu igra Rami Malek.

Koliko često radiš sinkronizacije i želiš li se još više ostvariti na tom području?

Sinkronizacijom se na mjesečnoj bazi već bavim godinu i pol dana, a velika želja mi je dati izvorni glas nekom liku u animiranom filmu, baš da stvorim lik zajedno s redateljem. Mislim da je to veliki glumački izazov,a najveća želja mi je, zapravo, posuditi glas u video igri.

Glumio si u predstavama, filmovima, spotovima pa i vrlo uspješnoj seriji Crno-bijeli svijet. Tek si diplomirao a imaš iza sebe već dosta iskustva. Što dalje? Ostaješ li u kazalištu ili se planiraš fokusirati na film?

Ja se fokusiram na sve, i na kazalište i na film i na radio drame. Ne gledam puno unaprijed u smislu da se želim smjestiti u jedno područje. Mislim da kao mladi glumac moram raditi sve i svašta, dobre i loše projekte, ponajviše zbog iskustva i zbog upoznavanja  različitih ljudi. Trenutno radim na nekoliko projekata koji su veliko bogatstvo u smislu iskustva i samo to što znam da ću raditi u 3 različita područja me jako veseli.

Prepoznaju li te ljudi na ulici?

Pa ne, mislim tu i tamo netko mi zna prići i reći zbilja sam fan Crno-bijelog svijeta, super ste, nastavite samo tako. Uglavnom pozitivne misli, energija i podrška, to se dogodilo ovako nekoliko puta, ali inače me ne prepoznaju.

Glumački posao je dosta zahtjevan i sa sobom donosi zanimljive situacije pa tako npr. ljubljenje na sceni s kolegicama pa i kolegama. Kakve reakcije to proizvodi kod tvoje obitelji?

Pa oni dosta dobro razumiju sve to, ja sam im objasnio da je to dio posla i da to nema veze s mojim privatnim uvjerenjima pa ni životom. Međutim, imao sam jedan slučaj s bakom još kad sam bio u srednjoj školi. U jednoj sceni me tuku na pozornici i moja baka je lagano ustala i već je krenula prema pozornici. Bila je jako nervozna, u panici i uplašena, to mi je nakon predstave priznala.

Tako su ti strani glumački uzori?

Daniel Day Lewis na prvome mjestu. Tom Hanks, ali to je možda više zbog emocionalne veze prema filmovima u kojima glumi.

A od domaćih?

Pošto sam radio u zadnje vrijeme s izvrsnim glumcima koji sigurno spadaju u vrh glumačkog kruga. To su Ljubomir Kerekeš i Stojan Matavulj. Sad sam počeo stvarati uzore nakon što s nekim radim. Mislim da tako najbolje dobijemo cijelu sliku nečijeg rada. Od kolegica glumica tu je definitivno Alma Prica.

Kakve likove do sada još nisi glumio, a kakve bi htio glumiti?

Pa uglavnom igram mlade i vesele, pretpostavljam zbog svog izgleda i duha. Bojim se te pojave kada se glumci stavljaju u ladice pa onda odgovaraju samo jednom tipu uloga tako da bih volio probati svašta. Ne mislim da uvijek igram iste uloge, ali to zna biti vrlo slično i u tome ima jedna velika ljepota zato što tražiš te sitne razlike između dvije slične uloge.

Što smatraš najvećim uspjehom u životu?

Da prvi put kad počnem u danu razmišljati o sebi da mi savjest bude čista i da znam da s nekim mogu podijeliti dio sebe na neki način. Evo, to je to.

 

BRZIH 5

Robert De Niro ili Al Pacino. Al Pacino.

Knjiga ili film? Film.

Vanilija ili čokolada? Čokolada.

Dinamo ili Hajduk? Chelsea.

Hip-hop ili rock? Hip-hop .


PODIJELI S PRIJATELJIMA!