NEOČEKIVANI PREOKRET Pametno ipak želi surađivati s HSLS-om?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ideja Darija Hrebaka, bjelovarskog gradonačelnika i novopečenog predsjednika, o formiranju liberalnog bloka, možda još nije sasvim propala. Podsjetimo, Hrebak je na suradnju pozvao nekoliko manjih stranaka koje su svjetonazorski bliske HSLS-u – Pametno, START i Udrugu Lipa. Iz Pametnog i STARTA su mu postavili jednak uvjet za suradnju – prekid trenutnog partnerstva s HDZ-om na nacionalnoj razini. U razgovoru za županijski Alfa radio Hrebak je ovog utorka kazao kako to nije opcija te kako mandat s HDZ-om želi odraditi pošteno i do kraja.

No, čini se kako spomenute stranke nisu u potpunosti odbacile mogućnost suradnje. Potvrđuje to i demanti na medijske napise o navodnom propadanju liberalnog bloka koji je jučer stigao iz Pametnog. Šefica te stranke Marijana Puljak u službenom priopćenju ističe kako je Pametno spremno za stvaranje snažne, progresivne političke opcije koja bi pružila protutežu dosadašnjim krivim politikama i Hrvatskoj omogućila stvaranje uvjeta za realne, prijeko potrebne promjene. Pritom je izdvojila suradnju sa START-om te Hrebakovu borbu za transparentnost u Bjelovaru.

-Na parlamentarne izbore izlazimo sa ciljem stvaranja transparentne, napredne i demokratske Hrvatske. Rezultati koje smo do sada u svom političkom djelovanju postigli i odgovornost prema biračima nalažu nam odabir partnera koji prepoznaju i njeguju iste vrijednosti – poručila je Puljak, dodajući kako su razgovori između spomenutih stranaka i dalje u tijeku.

Isto nam je potvrdio i Hrebak, no nije želio komentirati tijek razgovora niti odgovoriti na naše pitanje može li se ovakav razvoj situacije shvatiti kao mogućnosti da Hrebak ipak razmišlja o ispunjenju uvjeta koji su pred njega postavile Puljak i Orešković – odustajanju od suradnje s HDZ-om. Ili Pametnom i START-u taj uvjet više nije presudan za sklapanje liberalnog pakta. (stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!