BJELOVARČANI MOGU ODAHNUTI Nema potrebe za prosvjedima, ništa od 5G mreže

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar ipak neće biti prvi hrvatski 5G grad. U konkurenciji Osijeka, Karlovca i Rijeke izgubio je od Osijeka kojeg je Vlada odabrala jer će to, navodi se u obrazloženju, u sinergiji s Projektom Slavonija, pridonijeti razvoju istočnog dijela Hrvatske. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak ne krije da je takvom Vladinom odlukom razočaran, ali ju, kaže, ipak shvaća. Više ga čudi nezadovoljstvo dijela Bjelovarčana koji su zbog 5G-a, kaže Hrebak, najavljivali i prosvjede.

-Vidio sam da je velik broj naših građana slavio jer, ne znam, u javnosti se valjda plasiralo nekakvo mišljenje da je to potencijalno opasno. To nisu istine, da se razumijemo. Ali evo, jedna prilika je propuštena – ustvrdio je Hrebak. 

Iako je dobio Vladinu odbijenicu, Hrebak od 5G interneta ne odustaje. U tijeku su, navodi, razgovori s jednim teleoperaterom o dvije testne točke u gradu.

-Možda fakultet pa još jedan dio poduzetničke zone. Vrlo brzo ćemo sjesti s njima i razgovarati oko toga. Znači, jedan dio grada bi možda mogao imati 5G Internet – natuknuo je Hrebak. No, sve to je još u povojima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!