NOVO RUHO BIVŠE SINAGOGE Dom kulture pretvara se u najmodernije kazalište u zemlji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U tijeku je obnova bjelovarskog Doma kulture. Poznata je to zgrada Bjelovarčanima jer upravo su se u njoj odvijala brojna kulturna zbivanja. Prije nekoliko dana započela je energetska obnova, a sada je na red došlo i unutrašnje uređenje.

Gradonačelnik Dario Hrebak u obilasku gradilišta

– Prvo izvodimo radove energetske obnove vrijedne 11 milijuna i 700 tisuća kuna. Od tog iznosa, negdje oko 2,7 milijuna kuna dobili smo od Ministarstva regionalnog razvoja i 2,2 milijuna kuna iz samog fonda koji je nadležan za energetsku učinkovitost. To je jedan prekrasan projekt, Dom kulture postaje pravo moderno bjelovarsko kazalište, bit će to jedno od najmodernijih kazališta općenito u Hrvatskoj – otkrio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Javna nabava za unutrašnje uređenje kreće uskoro, a koštat će preko 14 milijuna kuna od čega 8 milijuna osigurava Grad, a 6 milijuna vanjski izvori financiranja – 2,7 milijuna iz jednog fonda, 2,2 milijuna iz drugog fonda te Ministarstvo kulture koje je dodijelilo milijun kuna. Više o samoj obnovi rekao je Hrvoje Malčić, predstavnik tvrtke M PLAN te glavni nadzorni inženjer.

Unutrašnjost Doma kulture

– Cijela priča vrlo je zanimljiva, imamo povećanje kapaciteta te izgradnju jedne kompletno nove tribine. Mogu reći da ćemo imati bjelovarski HNK, multifunkcionalan objekt spreman za razne sadržaje. Ovakav zahvat još nismo imali u Bjelovaru, odličan je to projekt, prezentacijski lijep, a za funkciju čitave okoline – rekao je Malčić.Radovi će biti gotovi do kraja godine ili do veljače sljedeće godine. A najbolji dio priče, kaže Hrebak, je to što ovaj projekt rade Bjelovarčani, odnosno bjelovarske tvrtke. (Doris Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!