SKUP U SIRAČU Pali se pita jesu li neki pozivi izostali zbog stranačke (ne)pripadnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću i saborskom zastupniku Miri Totgergeliju u kojem je izrazio nezadovoljstvo što čelnici četiri Općina, među kojima je i Velika Pisanica, nisu dobili poziv za jutrošnji sastanak načelnika i gradonačelnika s područja Bjelovarsko – bilogorske županije. Podsjetimo, radni sastanak je održan u Siraču, a sazvao ga je saborski zastupnik Miro Totgergeli. Tema je bila obavijestiti čelnike lokalnih samouprava kako se najbolje pripremiti za brojne natječaje EU fondova. Više o tome govorio je državni tajnik pri Ministarstvu regionalnog razvoja Velimir Žunac. Pali otvoreno pita zašto su čelnici Ivanske, Velikog Grđevca, Kapele i njegove Velike Pisanice namjerno izostavljeni. Podsjeća kako se isti scenarij odvio i prošle godine.

FREDI PALI; FOTO: OPĆINA VELIKA PISANICA

-Ovakav cilj krajnje je politički nekorektan i neprofesionalan. Budući da je iz upućenog poziva s kojim me upoznalo nekoliko kolega, vidljivo da se ne radi o političkom skupu već o vrlo važnom pitanju za sve nas općine i gradove, a to je koherentnost lokalne i državne vlasti te suradnja s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova, postavljam pitanje je li razlog nepozivanja na kolegij gradonačelnika i načelnika s područja BBŽ četiri Općine, taj što njihovi čelnici nisu pripadnici HDZ-a ili se radi o osobnim razinama? – stoji u Palijevom otvorenom pismu.

-Ovo nije i nikako ne može biti primjer ravnomjernog razvoja Bjelovarsko – bilogorske županije, kao ni Republike Hrvatske – zaključuje Pali.

U međuvremenu smo dobili  pismo Fredija Palija koje je uputio direktno svojim kolegama načelnicima i gradonačelnicima. Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovana kolegice načelnice i poštovani kolege načelnici i gradonačelnici,

Obraćam Vam se sa žaljenjem što neću danas biti s vama u Općini Sirač na sastanku – kolegiju gradonačelnika i načelnika BBŽ koji je sazvan od strane saborskog zastupnika Mire Totgergelija i na kojem će biti i „naš“ državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac.

Da bismo bili prisutni s vama u ime naših Općina: Općine Kapela, Općine Ivanska, Općine Veliki Grđevac i Općine Velika Pisanica, trebali bismo biti pozvani kao što ste vi uredno pozvani od strane Hrvatskog sabora, a čiji je poziv potpisao „naš“ ili možda i ne od svih naših Općina, saborski zastupnik Miro Totgergeli.

Moram priznati da ne znam s čim je zaslužio nepozivanje naš mladi kolega koji je zamijenio našeg pokojnog kolegu Marijana iz Velikog Grđevca. Naša moralna, a i ljudska obveza je da našem kolegi pomognemo da makar sasluša novosti koje bi nam trebao reći naš državni tajnik Velimir Žunac. Ovo nije slučajno, jer samo da vas podsjetim, isti takav skup imali ste i prošle godine u ožujku u Garešnici, na koji također naše naprijed navedene Općine nisu bile pozvane., iako se radilo o važnoj temi za sve nas, a to je Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.

Obnašam dužnost načelnika pet mandat i moram priznati da ovakvo licemjerstvo, političku bahatost i bezobrazluk još nisam vidio ni sreo.

Udruženi smo u nekoliko lokalnih akcijskih grupa, surađujemo zajedno na projektima i tako i treba biti. Osobno mi je žao što više nemamo kolegije koji su sazivali župani na kojima smo rješavali zajedničke probleme, a ujedno se i družili.

No, zato nisu kriva četiri načelnika niti Općine: Kapela, Ivanska, Veliki Grđevac i Velika Pisanica.

Želim Vam uspješan današnji kolegij.

S poštovanjem, Općinski načelnik Općine Velika Pisanica,

Fredi Pali


PODIJELI S PRIJATELJIMA!