ANGELICA LEGAC Dokaz da i dok si malen možeš biti jako velik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

POŽEGA – Hrvatska niže sportske uspjehe i po sportu je ona poznata u cijelom svijetu. No, nisu samo u pitanju oni veliki uspjesi hrvatskih reprezentacija, Hrvati postižu velike stvari i na malim scenama. Savršen primjer za to je Angelica Legac, djevojčica koja je rođena sa svega 980 grama, a prve dane svog života nije mogla samostalno disati i provela ih je u inkubatoru. Danas ova djevojčica ima 11 godina, ide u peti razred Osnovne škole Antuna Kanižlića u Požegi i trenira judo te niže medalje i pehare.

-Imam preko stotinu medalja, oko pet, šest pehara, a judom sam se počela baviti kad sam krenula u vrtić – rekla nam je Angelica,

Judo joj je najdraži sport i jako ga voli, a ne bi ga nikad zamijenila niti jednim drugim sportom. Kaže kako tri kilometra pješice ima do treninga, ali joj to nikad ne pada teško.

-Trening je na rekreaciji i do njega ima dosta vremena. Međutim, nije mi teško. Ponekad i trčim do njega kako bih skinula koju kilu, sretnem i prijateljicu pa idemo zajedno. Bude jako zabavno – kaže naša sugovornica.

Mama Manuella ponosna je na svoju kćerku, a ističe kako je Angelica jedna snažna djevojčica koja ne da da je išta pokoleba. 

-Vršnjaci su joj malo poljuljali samopouzdanje zbog našeg imovinskog stanja i sličnih uvreda. Zato me veseli što se tako drži i ne da da ju to dotakne. Baš naprotiv, s velikom voljom je posvećena svemu što radi – kaže Manuella.

A Angelica radi puno i neprestano.

-Kad je krenula na turnire, kad je shvatila da to može, da ona sama manipulira time, rekla mi je da se judom želi baviti profesionalno. Zato ona to sve sama organizira i korigira. Korigira težinu koja je potrebna, trenira i pazi na svaki segment koji je bitan da bi uspjela – kaže majka.

Osim što je sportašica, Angelica i pjeva, a prijavila se i na Supertalent. Multitalentirana djevojčica daje svoj maksimum, a svega joj je 11 godina. S takvom čeličnom voljom može parirati i stajati rame uz rame svim hrvatskim reprezentativcima. Ponosno, bez da se pokoleba. Izgleda da Hrvatska uistinu jest sportska zemlja. (G. Čuljak)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!