KOBILJE MLIJEKO Bilogorci otkrili eliksir zdravlja i ljepote

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Ljubav prema konjima obitelj Rebić iz Velikog Trojstva proširila je i na proizvodnju kobiljeg mlijeka. Konje drže 15-ak godina zbog sportskog jahanja, ali prije dvije godine počeli su musti kobile zbog svojih sinova koji su imali problema s bronhitisom. Kobilje mlijeko njima je pomoglo, a Rebići su shvatili da ima još onih kojima je potrebno. Osim što pomaže kod bronhitisa, preporučuje se i oboljelima od psorijaze, a koristiti ga mogu i svi koji žele ojačati imunitet. Najbolja potvrda djelotvornosti kobiljeg mlijeka su oni koji ga koriste, kaže Zoran Rebić.

– U 80 posto slučajeva ljudi nas ponovno zovu i uvijek iznova naručuju mlijeko jer očito pomaže. Ako pomaže već stoljećima i tisućljećima, onda valjda pomaže i u ovo, današnje vrijeme – rekao je Rebić.

Preporučena dnevna doza je jedan do dva decilitra, a za litru se mora izdvojiti 200 kuna. Manje ne može jer ne samo da je kobilje mlijeko ljekovito, nego se do njega teško može doći. Svoje tri kobile mogu musti četiri do pet mjeseci, a dnevno pomuzu oko litre mlijeka – samo onoliko koliko mogu “oteti” ždrebetu. Mužnja niti ne počinje prije nego ždrijebe napuni tri mjeseca. Ne žele, ističe Rebić, zbog prodaje kobiljeg mlijeka oštetiti ždrijebe.

– Ždrijebe nam puno znači jer ga odgajamo za sportske i rekreativne potrebe, a ne za prehranu – rekao je Rebić.

Uspiju Rebići i na taj način od kobiljeg mlijeka raditi i sapun, šampon, kremu, melem i balzam, a s prodajom nemaju problema. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!