SAPUNICA OTVORENIM PISMIMA SE NASTAVLJA Totgergeli: Nepotrebno maltretirate ljude!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Naši političari vole pisati otvorena pisma i njima negodovati zbog političke situacije. Naime, jutros nam je stiglo četvrto po redu otvoreno pismo koje se nastavlja na sirački kolegij načelnika i gradonačelnika. Ovaj put saborski zastupnik Miro Totgergeli odgovara načelnicima Velike Pisanice, Kapele, Ivanske i Velikog Grđevca, čime je jasno kako se rat otvorenim pismima nastavlja. Pismo prenosimo u cijelosti:

Miro Totgergeli

 

Poštovana gospodo načelnici općina Velika Pisanica, Kapela, Ivanska, Veliki Grđevac,

Na vaše, sad već besmislene prozivke, mogu samo konstatirati da u cijelosti ostajem pri svom odgovoru koji sam poslao na prethodno otvoreno pismo gosp. Fredija Palija. Žao mi je što na ovaj način maltretirate i posebno što podrugljivo sebe i kolege općinske načelnike nazivate „seoskim načelnicima“ te krajnje zlonamjerno pokušavate to prikazati kao moj stav. Time ne samo da vrijeđate mene nego vrijeđate i sve druge kolege načelnike što je ispod svake razine javnog komuniciranja.

Saborski zastupnik

mr.sc .Miro Totgergeli

Podsjetimo, prvo otvoreno pismo napisao je načelnik Fredi Pali izrazivši nezadovoljstvo što, uz još troje kolega načelnika, nije pozvan na zajednički kolegij načelnika i gradonačelnika održan prošlog tjedna u Siraču. Pitao je je li razlog tome što nemaju možda „ispravnu“ političku iskaznicu. Odgovor se nije dugo čekao. Naime, saborski zastupnik Miro Totgergeli koji je taj sastanak i sazvao, jasno mu je poručio kako je na jedan od prijašnjih sastanaka na koji je bio pozvan, odbio doći. Totgergeli se tu osvrnuo i na župana Damira Bajsa koji ovakve sastanke nije sazvao punih sedam godina, a s konstatacijom kako to nije dobro, složili su se i brojni drugi načelnici i gradonačelnici. Sljedeće u nizu otvoreno pismo na adresu predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića i Mire Totgergelija ponovno je uputio Pali, ali ovog puta zajedno s „nepozvanim“ kolegama.

-Zbog čega je poziv načelnicima i gradonačelnicima koji su bili na skupu, dakle isključivo pripadnicima određenih političkih stranaka, upućen na memorandumu Hrvatskog sabora. Kako je očito bila riječ o stranačkom skupu, to nije primjereno – upozorio je Pali u posljednjem svojem otvorenom pismu.

-Jasno nam je da predsjednik Hrvatskog sabora trenutno ima puno važnijeg posla nego se dopisivati sa „seoskim“ načelnicima, zapravo tom kalibru političara trebamo jedino kada se približavaju parlamentarni izbori, što će se uskoro i dogoditi. Tada će opet posjećivati „selo“ i mi ćemo im onda „kao“ postati bitni – uvrijeđeno je poručio Pali. Totgergeli se u današnjem, zasad posljednjem otvorenom pismu, dotaknuo baš tog pridjeva „seoski“, te Palija optužio da je zlonamjeran. Ostaje nam za vidjeti je li ovim pismom rat otvorenih pisama napokon završio.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!