GRAĐEVINSKI BOOM U Bjelovaru u planu izgradnja zgrada sa stotinjak stanova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar se našao na devetom mjestu ljestvice hrvatskih gradova po godišnjem rastu završenih stanova u 2018. godini, kao i po rastu izgrađenih površina stambenih zgrada. Konkretno, pretprošle godine dovršena su 24 stana, dok je izgrađeno 3.740 četvornih metara površina stambenih zgrada. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak za portal gradonačelnik.hr je kazao kako je i to dokaz da je potražnja za stanovima na bjelovarskom području u posljednje tri godine u porastu.

-Razloge tomu možemo tumačiti i u dobroj poduzetničkoj atmosferi u gradu, kao i novim radnim mjestima u tvrtkama koje su proširile svoja poslovanja i otvorile urede u gradu. Općenito situacija u gospodarstvu je puno bolja nego prije tri godine i vjerujemo da su ljudi to prepoznali, kao i nastojanja Grada Bjelovara da svojim građanima osigura bolji standard na svim područjima. Stoga, vjerujemo i da ih se više odlučuje ostati u Bjelovaru sa svojim obiteljima – kazao je Hrebak.

O rastu interesa svjedoči i broj zahtjeva za izdavanjem građevinskih dozvola u posljednje tri godine. 2017. bilo ih je 115, godinu dana kasnije 140, a prošle godine 184. Kad je riječ o izdanim dozvolama za višestambene zgrade, prošle godine izdano ih je deset za 78 stambenih jedinica, dok je 2018. izdano također deset dozvola, ali za 54 stana. 2017. izdane su dozvole za samo dvije zgrade s devet stanova. U najavi je pak, kažu u Gradu, izdavanje više dozvola za zgrade u kojima će biti izgrađeno dodatni stotinjak stambenih jedinica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!