NAJSLAĐA MANIFESTACIJA Na sajam dolaze gosti iz više stranih zemalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pripreme za 16. Međunarodni pčelarski sajam i 7. Izložbu vina i vinogradarske opreme u punome su jeku. Organizatori već nadaleko i naširoko poznatih manifestacija su Bjelovarski sajam, Hrvatski pčelarski savez i Pčelarski savez Bjelovarsko – bilogorske županije, a ove godine održat će se 08. i 09. veljače u Gudovcu, na već dobro poznatom sajamskom području. Pokrovitelj događanja je Ministarstvo poljoprivrede, a svečano otvorenje bit će u subotu, u 10 sati u Paviljonu 4. Više detalja oko ovogodišnjih aktivnosti sajmovanja, otkrila je Sonja Tominac – referentica prodaje na Bjelovarskom sajmu.

Stručna predavanja i okrugli stolovi

-Važno je napomenuti kako uz naše hrvatske izlagače, i ove godine imamo goste iz brojnih inozemnih država. U Gudovcu će tako u subotu i nedjelju izlagati naši prijatelji iz Srbije, Grčke, Mađarske, Poljske i Slovenije, a izložbena površina na kojoj će se odvijati brojne aktivnosti iznosi 5 tisuća četvornih metara – kazala je Tominac dodavši kako će Paviljon 1 biti rezerviran za izložbu vina, vinogradarsku opremu te domaća obiteljska poljoprivredna gospodarstva čiji članovi će izlagati domaće proizvode. Nadalje, Paviljon 2 bit će sladak jer će u njemu biti izložba pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, razni proizvodi OPG-a i kućnih radinosti. Budući da će se u sklopu Pčelarskog sajma i Izložbe vina održati ukupno 9 predavanja, ona će se u subotu i nedjelju odvijati u Paviljonu 4. Također će svi zainteresirani gosti tamo moći sudjelovati na okruglim stolovima. Izložba i prodaja pčelarske opreme, meda i pčelinjih proizvoda moći će se naći i u Paviljonu 8, a dio će spomenutog asortimana biti u ponudi i na vanjskom prostoru.

Foto: Bjelovarski sajam

-Ne smijemo zaboraviti na kolektivne izložbe. Naime, Grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora Bjelovarsko – bilogorske županije, Splitsko – dalmatinska županija, Koprivničko-križevačka županija, pčelarske udruge Bjelovarsko – bilogorske županije i Udruga uzgajivača selekcioniranih matica pčela Hrvatske tek su dio naših dragih gostiju koji već tradicionalno sudjeluju na Pčelarskom sajmu, te kroz svoje iskustvo obogaćuju isti – naglasila je Tominac dodavši kako će svi naravno, moći degustirati med. Za to će se pobrinuti županijski Pčelarski savez. Ono što bi, sudeći po prijašnjim, uspješnim Pčelarskim sajmovima, posebno moglo zainteresirati goste, svakako je natjecanje u pripremi medenjaka. Naime, prikupljanje i ocjenjivanje medenjaka bit će moguće do nedjelje u 10 sati. Sudionici su svi ljubitelji ove medne poslastice, dakle, kuhari amateri, a degustacija za posjetitelje uslijedit će nakon ocjenjivanja.

Inozemni gosti

-I ove ćemo godine birati najljepše uređen štand u pčelarskom dijelu sajma, ali i najljepšu vinsku etiketu u vinarskom dijelu sajma. Za ova oba događaja sudionici su svi izlagači koji to žele – pojašnjava Tominac i ističe kako izložba vina također nudi pregršt aktivnosti za sve ljubitelje vinske kapljice. Od degustacija pa sve do prezentacije vina i vinogradarske opreme. Tu valja spomenuti Grad Zagreb, Hrvatsku gospodarsku komoru, Podravske peske, Koprivničko-križevačku županiju, Vinogradarske udruge s područja Bjelovarsko – bilogorske županije, općinu Buzsák te Udruge vinara iz susjedne Mađarske.

Foto: Bjelovarski sajam

-Radno vrijeme za posjetitelje je u subotu od 9 do 17 sati, te u nedjelju od 9 do 15 sati. Cijena jednodnevnih ulaznica za odrasle je 20 kuna, za djecu do 15 godina i osobe s invaliditetom 15 kuna , predškolska djeca imaju besplatan ulaz dok su jednodnevne ulaznice za grupne posjete, za minimalno 20 osoba – 15 kuna – zaključila je Tominac dodavši kako sve dodatne informacije posjetitelji mogu pronaći i na službenoj web stranici sajma: www.bj-sajam.hr. Direktor Bjelovarskog sajma, Davorin Posavac, iznimno je ponosan na, kako sam kaže, najslađu sajamsku manifestacija u regiji koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača.

Foto: Bjelovarski sajam

-Stalan porast broja pčelara i pčelinjih zajednica pokazuje da pčelarstvo, kao tradicionalna poljoprivredna grana u Republici Hrvatskoj, ima veliki gospodarski značaj, ne samo u Lijepoj našoj već i u gospodarstvu mnogih stranih zemalja. Zato je Pčelarski sajam, kao najslađa i jedna od najvećih izložbeno prodajnih manifestacija Bjelovarskog sajma, prava prilika za probijanjem naših pčelara na međunarodna tržišta – ističe Posavac dodavši kako je i za posjetitelje i same pčelare, ovo idealna prilika da se na jednom mjestu upoznaju sa svim čarima pčelinjih proizvoda, ali i da se opreme za novu sezonu rada s pčelama. (PROMO)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!