NAKON NESREĆE Konzultacije sa strukom oko rekonstrukcije raskrižja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prometna nesreća koja se dogodila jučer kod IV. OŠ Bjelovar, kada je 19-godišnji vozač osobnim automobilom na semaforu prošao na crveno svjetlo na semaforu i na pješačkom prijelazu naletio na tri 12-godišnje djevojčice, uznemirila je mnoge Bjelovarčane, prvenstveno roditelje. Mnogi od njih kontaktirali su odmah nakon nesreće bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka koji je odlučio reagirati.

-U ponedjeljak ću razgovarati sa svojim suradnicima iz Gradske uprave koji su upoznati s tom tematikom, a u planu je i sastanak s predstavnicima policije i prometnim stručnjacima da vidimo što se može učiniti kako bi se povećala sigurnost u tom dijelu grada. Ako se utvrdi da zaista postoji potreba za rekonstrukcijom spomenutog raskrižja, to ćemo i predložiti – kazao nam je Hrebak, koji, bez prethodnih konzultacija sa strukom i policijom, ne želi nagađati u kom smjeru bi mogla ići rekonstrukcija raskrižja.

U raspravama koje su se razvile na društvenim mrežama pitanje koje je postavila većina roditelja odnosilo se na uspornike, tzv. ležeće policajce, koji su kod pješačkog prijelaza na kojem se dogodila nesreća stajali do prije nekoliko godina.

-Roditelji su i meni ukazali na tu činjenicu, no teško mi je o tome govoriti jer ne znam zbog čega su svojedobno uklonjeni. Ne znam je li u pitanju činjenica što na tom raskrižju postoje semafori pa struka smatra kako nema potrebe i za uspornicima, ili je u pitanju nešto drugo. No, i to će biti tema sastanka koji planiramo održati sa stručnjacima – kaže Hrebak koji je tek siguran da su ležeći policajci maknuti prije više od dvije i pol godine jer on kao gradonačelnik nije donosio odluke niti sudjelovao u raspravama o njihovu uklanjanju.

Osim ležećih policajaca, kao jedna od mogućnosti za povećanje sigurnosti na prometnici ispred IV. osnovne škole spominje se i postavljanje dodatne trake za skretanje u lijevo, iz Hebrangove u Ulicu Alojzija Stepinca. No, za sada je riječ tek o prijedlozima koje treba proučiti i odobriti prometna struka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!