NOVI PODUHVAT Nakon Neretve, Bjelovarski Argonauti u osvajanju Havaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs ugostio je predstavnike Sportske udruge Argo.  Pružio im je podršku u njihovim prošlim, ali i budućim avanturama. Posljednjih godina Argonauti su zbog odličnih uspjeha postali prepoznatljivi i to ne samo u županiji već i cijeloj zemlji, ali i svijetu. Jedna od najvećih pobjeda zasigurno je ona 2016. godine na Maratonu lađa na Neretvi uz još dva osvojena druga mjesta. Planove za budućnost otkrio je Tomislav Smrček, predsjednik Sportske udruge.

– Naš trener 1998. godine bio je na utrci na Havajima koja je najprestižnija veslačka maratonska utrka. Upravo je ta utrka naš sljedeći izazov. Trebalo je određeno vrijeme da neke stvari posložimo, 2019. smo posudili kanue, trenutno se taj šesterosjed nalazi u Novalji gdje vikendima, kada je lijepo vrijeme, treniramo na moru. Ostalo vrijeme smo na Jarunu, a uskoro se vraćamo na naše ribnjake. U havajskom kanuu u svibnju planiramo preveslati Hrvatski Jadran, od Prevlake do Savudrije – rekao je Smrček.

Spomenuta ruta Jadrana duga je oko 600 kilometara, a trebala bi trajati 100 kilometara po danu. Župan Bajs istaknuo je da svi trebaju nastaviti podupirati Argonaute i njihov rad.

– U županiji imamo sportske uspjehe na nizu nivoa, pa i neke koje možda nismo očekivali. Pokazalo se da i mi s kontinenta možemo biti izvrsni u onome što se događa na moru ili na Neretvi na maratonu lađa – rekao je Bajs.

Planirana utrka na Havajima duga je 66 kilometara, a svake godine tamo nastupa više od 100 timova iz cijelog svijeta. Argonauti će sljedeće godine svojim nastupom postati prva ekipa iz Hrvatske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!