NOVOOBNOVLJENI VRTIĆ Prerezali vrpcu i pjesmom „Kad si sretan“ obilježili prvu obnovu nakon 50 godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – U prisustvu brojnih gostiju, predstavnika javnih, kulturnih i društvenih institucija, prijatelja i samih žitelja, danas je svečano obilježen Dan Općine Hercegovac. Osim svečane sjednice na kojoj su se istaknuli brojni realizirani projekti, ali i planovi za buduće razdoblje, današnja se svečanost iskoristila i za rezanje vrpce u novoobnovljenom dječjem vrtiću. Podsjetimo, u Hercegovcu vrtić postoji 50 godina, a posljednjih godina sve je više mališana, što su čelnicima Općine najbolje moguće vijesti i razlog više za obnovom koja je uistinu bila nužna. Više o novom prostoru i preseljenju kazala je Maja Jurković, ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak, čija podružnica se nalazi u Hercegovcu.

Ravnateljica Maja Jurković

-Sada ćemo napokon imati adekvatniji i pristupačniji prostor, opremljen s novim namještajem, novom didaktikom. Ovaj korak izaziva veliku sreću i zadovoljstvo svih zaposlenih, roditelja, a najvažnije – mališana kojih je trenutno 34-ero – kazala je ravnateljica prisjetivši se kako je dosad bilo otežano raditi, osobito zbog djece jasličke dobi.

-Ti mališani još ne hodaju, bio nam je otežan silazak na igralište i u dvorište. Jako smo radosni što smo dočekali ovaj dan, svoj pristup zgradi, svoje dvorište – istaknula je Jurković dodavši kako vrtić u Hercegovcu ima i listu čekanja. Iako to roditeljima nije trenutno dobra vijest, čelnicima Općine jest, jer je to dokaz kako ipak ima sve više djece.

-Djeca se rađaju, ljudi ostaju u ovoj sredini i to svakako jesu dobre vijesti. No, sada imamo problem jer ne možemo smjestiti svu djecu u vrtić budući da moramo poštivati pedagoški standard. Ali, optimistični smo i u suradnji s načelnikom, pronaći ćemo rješenje i za taj problem – iskrena je ravnateljica. Svečano rezanje vrpce prepušteno je državnom tajniku pri Ministarstvu regionalnog razvoja Velimiru Žuncu i državnom tajniku Zdravku Tušeku pri Ministarstvu poljoprivrede. Zahvaljujući pomoći ova dva Ministarstva, Općina Hercegovac uspjela je preseliti dječji vrtić u prizemlje, potpuno ga urediti i opremiti novom opremom. Uz blagoslov novog prostora za mališane, najsvečaniji trenutak ipak su pripremili sami vrtićarci. Naime, uz pomoć svojih odgojiteljica, crtežom su darivali općinskog načelnika Boru Bašljana, a svim okupljenim gostima otpjevali su i plesom interpretirali prigodnu pjesmu Kad si sretan. Dodajmo, jučer je stigla i posljednja pošiljka novog namještaja – nova kuhinja. Tako da će uistinu mali Hercegovčani uživati u boravku, igri i učenju u svom novom, kompletno obnovljenom prostoru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!