DAN OPĆINE HERCEGOVAC U najrazvijenijoj općini u županiji mlade obitelji ostaju živjeti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – U prisustvu brojnih gostiju obilježen je Dan Općine Hercegovac. Osim svečane sjednice na kojoj su se istaknuli brojni realizirani projekti, ali i planovi za buduće razdoblje, svečanost se iskoristila i za rezanje vrpce u novoobnovljenom dječjem vrtiću. Što je obilježilo minulo razdoblje, kazao je načelnik Boro Bašljan.

Načelnik Boro Bašljan

-Ono što bih ja istaknuo je da smo imali 12 projekata, znači po jedan u svakom mjesecu. Četiri projekta su bila financirana europskim novcem. To je obnova i preseljenje dječjeg vrtića, Wifi for EU, obnova vatrogasnog doma u Ladislavu i projekt Zaželi kojeg provodimo zajedno sa Općinom Velika Trnovitica – kazao je Bašljan.

Zahvaljujući projektu Zaželi zaposleno je 12 žena koje brinu o 40 korisnika. No, unatoč plodnoj minuloj godini, u Hercegovcu su puni planova i za naredno razdoblje. Prvo što dolazi na red još je jedan projekt koji će se sufinancirati europskim novcem.

Pjevačka skupina Hrvatska čitaonica

-Radi se o obnovi Trga kralja Zvonimira ovdje u Hercegovcu. Trenutno imamo raspisana dva natječaja i dva su još u pripremi. Radi se o mjesnim domovima, mrtvačnici i ljetnoj učionici – istaknuo je načelnik dodavši kako su to sve projekti koji su od velike važnosti za žitelje toga kraja.

 

-Pomak je uistinu velik. Kada govorimo o iznosu proračuna, on je sada tri puta veći nego one prve godine kada sam postao načelnik – prisjeća se Bašljan dodavši kako je to dokaz kako je ipak došlo neko bolje vrijeme nego što je bilo ranijih desetljeća.

Dugogodišnji načelnik zahvalio je svim žiteljima, predstavnicima udruga i svima ostalima koji su doprinijeli da je Hercegovac danas ugodno mjesto življenja u kojem mlade obitelji ostaju, ali i povećavaju svoje obitelji. S tim se složio i Bašljanov kolega Ivan Marković, načelnik Općine Velika Trnovitica rekavši kako bi svi od Hercegovčana mogli učiti. Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je idealna prigoda za dodjelu priznanja svima koji su doprinijeli da Hercegovac bude još perspektivniji mjesto življenja. Iako je već sada po indeksu razvijenosti, nužno je spomenuti, najrazvijenija općina u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Priznanja za doprinos razvitku i promidžbi Općine Hercegovac dobili su: DVD Hercegovac, Mirjana Mikičić, Tihomir Volić, Zoran Kramarić, Danijela Mihalić i tvrtka HEBA. (PROMO)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!