DRUGA STRANA MEDALJE Doznajemo zašto je „bakica“ uhvaćena u krađi hrane prijavljena policiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Vijest o 71-godišnjakinji koja je u jednom bjelovarskom trgovačkom lancu ukrala nekoliko prehrambenih artikala, zbog čega je prijavljena policiji, na noge je digla Hrvatsku. Riječ je o incidentu koji se dogodio u utorak, a policija je na mjesto događaja stigla na poziv iz centra.

-Umirovljenica je nekoliko prehrambenih proizvoda stavila u torbu i prošla pored blagajne nakon čega ju je presreo zaštitar. Artikli su joj oduzeti, a s obzirom da je pozvana policija, voditelju trgovačkog centra ustupljeni su osobni podaci starice radi eventualnog pokretanja privatne tužbe – stoji u službenom policijskom izvješću.

Na društvenim mrežama odmah nakon toga se razvila rasprava o tome je li zaista bilo nužno zvati policiju zbog krađe hrane u vrijednosti od nekoliko desetaka kuna, pri čemu su mnogi korisnici društvenih mreža u startu osudili zaštitara koji je zvao policiju, kao i same policijske službenike. Nekolicina Bjelovarčana otišla je korak dalje i odlučila za 71-godišnjakinju uhvaćenu u krađi organizirati humanitarnu akciju. Obratili su se našoj redakciji u nadi da ćemo im pomoći doći do 71-godišnjakinje.

-Voljeli bismo nekako dođi do bake i pomoći joj, no nigdje nismo uspjeli doći do njezina imena. Moje prijateljice i mene je dirnula ova priča, uvjerene smo da nitko ne bi krao nekoliko prehrambenih artikala da nije zaista gladan. Ne možemo shvatiti zbog čega je zaštitar uopće zvao policiju, svatko normalan bi joj platio te artikle i pustio je – kazala nam je jedna od organizatorica akcije.

No, da stvari nisu uvijek-crno bijele, uvjerili smo se nakon što smo i sami detaljnije odlučili istražiti ovaj slučaj. Pritom smo doznali kako je spomenuti zaštitar odlučio zvati policiju jer dotičnoj 71-godišnjakinji krađa koja se dogodila u utorak nije prva. Neslužbeno doznajemo kako je vremešna gospođa zbog sličnih krađa otprije poznata i policiji. U konkretnom slučaju policija dalje neće postupati jer je vrijednost ukradenih artikala manja od tisuću kuna, a na trgovačkom lancu u kojem se krađa dogodila ovisi hoće li protiv umirovljenice pokretati privatni spor.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!