ZA ZDRAVLJE BBŽ U obnovu objekata i novu opremu uloženo 13,5 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/ČAZMA – Među mnogobrojnim europskim projektima vrijednima 700 milijuna kuna koje trenutno provodi Bjelovarsko-bilogorska županija je i projekt “Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije”. Njegova vrijednost iznosi 13,5 milijuna kuna, a što je do sada realizirano, prezentirano je na završnoj konferenciji. U sklopu projekta su tako obnovljene četiri zgrade velikih Domova zdravlja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – u Čazmi, Daruvaru, Grubišnom Polju i Garešnici. Također, ambulante su opremljene medicinsko-tehničkom opremom. Riječ je o 64 različite vrste odnosno 532 komada dijagnostičko terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme među kojima treba istaknuti digitalni RTG uređaj vrijedan 1,5 milijuna kuna u daruvarskom Domu zdravlja, kao i ginekološke ultrazvuke koje su dobili ostali Domovi zdravlja obuhvaćeni ovim projektom. U Županiji napominju kako su provedbom projekta “Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije”  osigurali jednak standard u liječenju za građane našeg kraja, kako u ruralnim tako i u urbanim sredinama.

-Osim toga, našim građanima povećava se obim pružanja zdravstvenih usluga kod njihovih liječnika obiteljske medicine budući da im nova oprema pruža mogućnost obavljanja određenih pretraga koje su do sada morali obavljati u bolnicama – poručuju iz Županije.

Uoči završne konferencije bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je obnovljeni Dom zdravlja u Čazmi u čiju je obnovu i opremanje uloženo 2,5 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!