DRUGA STRANA MEDALJE Bajs: Umjesto prozivanja, bilo bi bolje da mi pomogne završiti dvoranu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Damir Bajs odgovorio je na prozivke hercegovčanskog načelnika Bore Bašljana kako je on odgovoran za odugovlačenje nezavršetka školsko sportskih dvorana u Hercegovcu i Velikoj Pisanici. Prisjetimo se, povodom obilježavanja Dana Općine Hercegovac, Bašljan je izrazio nezadovoljstvo što njihova sportska dvorana zjapi godinama prazna, a županija, osim redovnih obećanja, ne poduzima ništa po tom pitanju.

-Što se tiče školskih dvorana, zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Fredijem Palijem, načelnikom Velike Pisanice koji je preuzeo dio financiranja, mi ćemo uskoro biti u mogućnosti pokrenuti natječaj za završetak velikopisaničke školsko – sportske dvorane. Nažalost, Boro Bašljan, osim prozivanja – ništa ne nudi. I podsjetimo se, dvorana u Hercegovcu je dvorana koju sam ja naslijedio od bivšeg župana. A sadašnji predsjednik HSS-a Boro Bašljan najbolje zna, zašto se taj problem nije riješio kada se trebao riješiti – istaknuo je aktualni župan Damir Bajs dodavši kako unatoč svemu – dvorane treba dovesti do realizacije. Župan je naglasio i kako je uz nezavršene dvorane, naslijedio i kredit u švicarcima koji i dalje opterećuje županijsku blagajnu.

-Puno nam je jednostavnije riješiti situaciju kada načelnik umjesto isključivo prozivanja, želi sa županijom surađivati. Tako smo s Velikom Pisanicom temeljem dogovora riješili da oni preuzmu dio troškova i da se krene ka završetku nečega što se nije smjelo niti dogoditi – da dvorane budu napola završene – upozorio je Bajs dodavši da on kao župan nema nijedan projekt koji je napola dovršen. Niti će ga imati. Svjestan je da će znatno teže biti u Hercegovcu realizirati projekt dvorane gdje županija sama mora snositi sve troškove, bez pomoći Općine.

-Kad moramo sami, odradit ćemo taj dio sami. Kada je trebalo pomoći Općini, mi smo taj dio odradili. Konkretno, kod gradnje vrtića koji se nalazi u našem objektu. Da bi se njihov projekt realizirao, županija se morala uključiti i osigurati novčana sredstva. A kad je obratno, od načelnika Bore Bašljana ne možemo očekivati ništa. Šteta, jer ipak se radi o žiteljima prvenstveno općine Hercegovac. Razočaran sam takvim stavom, ali to je njegovo pravo – zaključio je župan Bajs.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!