SAMOBORSKI SKUP Beljak tvrdi kako zna tko stoji iza prosvjeda protiv njega

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SAMOBOR – Aktualnog šefa HSS-a Krešu Beljaka jučerašnji prosvjed nekoliko stotina branitelja ispred samoborske gradske uprave, usmjeren upravo protiv njega, nimalo ne brine. Gostujući u HTV-ovoj emisiji „Nedjeljom u 2“, kazao je kako spomenuti skup drži početkom predizborne kampanje te kako iza organizacije prosvjeda stoje ljudi bliski HDZ-u.

-Oni su u panici prvenstveno zbog onoga za što se HSS zalaže, a to je ispitivanje porijekla imovine i revizija mirovina, ne nužno braniteljskih – kazao je Beljak, koji se pita zbog čega branitelji nisu prosvjedovali kad se država pljačkala u privatizaciji.

Samoborski prosvjed, pod nazivom „Stop govoru mržnje i međusobnoj netoleranciji“ organizirala je Zajednica udruga branitelja liječenih od PTSP-a. Branitelji, koji su na skup stigli iz više hrvatskih gradova, Beljaku spočitavaju, kažu, što ih je nazvao „šačicom pijanaca“, a drže kako u Hrvatskoj vlada rat.

-Cilj je zaustaviti građanski rat koji u Republici Hrvatskoj traje već neko vrijeme, ali bez metka – poručio je u ime branitelja psihijatar Herman Vukušić, upozorivši na činjenicu velik broj branitelja svakodnevno umire zbog problema s kojima se nose.

Beljak je kasnije na nacionalnoj televiziji kazao kako on nikada nije nazvao branitelje „šačicom pijanaca“, već da se ta izjava odnosila na ljude iz šatora u Savskoj koji su svojedobno, kaže Beljak, prosvjedujući rušili vlast te „maltretirali bivšeg ministra Predraga Matića i Bojana Glavaševića“. Beljak je priznao kako ga njego temperament često dovodi u neugodne situacije, no istaknuo je kako nije zlonamjerna osoba te kako se protivi nasilju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!