ZA PRIMJER DRUGIMA Ispod novih majica kuca veliko srce garešničkih školaraca i nastavnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Osnovna škola Garešnica može se pohvaliti nizom uspješno provedenih humanitarnih akcija. Prva velika akcija provedena je za Udrugu „Jak kao Jakov“ iz Karlovca koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti. Učenici od petih do osmih razreda na Dan škole imaju sportska natjecanja, a kako su ona povezana s akcijom, pojašnjava Andreja Kovač, učiteljica područne škole Kaniška Iva i pokretačica akcije.

-Došla sam na ideju da napravimo odmak od uobičajene kupovine majica s nekim njihovim sloganom pa sam im prezentirala rad Udruge „Jak kao Jakov“ i pokušala osvijestiti da kupnju majice pokušaju ostvariti preko te udruge. Na taj način, kazala sam im, ne samo da će se razlikovati jedni od drugih po boji majice, već će učiniti i dobro djelo – tumači učiteljica Kovač.

Njezina ideja pala je plodno tlo pa je akcijom prikupljeno 16 860 kuna, a veliku ulogu imali su i roditelji.
Drugi oblik humanitarnog djelovanja vezan je za Udrugu „Nismo same“ i njihov projekt „Nisi sama – ideš s nama“. Učiteljica Kovač potaknula je kolegice i kolege da naprave drugačiji humanitarni iskorak te svojim primjerom potaknu druge.

-Ovoga put u akciju nismo uključivali djecu i njihove roditelje, već smo mi sami naručili proizvode Udruge „Nismo same“ – kaže naša sugovornica.

Kupnjom proizvoda, točnije majica, donira se novac za prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Udruga je do sada bila potpora u bolesti za 211 žena. Za Udrugu „Nismo same“ garešnička osnovna škola prikupila je 3 220 kuna. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!