SUKOB INTERESA Drugi županijski grad spao na dvoje zamjenika gradonačelnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvar danas ostaje bez jednog od dosadašnjih troje zamjenika gradonačelnika. Marcel Medak (HDZ), zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo i turizam, odlučio je sam stupiti s te dužnosti, nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo kako je u sukobu interesa. Za povjerenstvo je bila sporna činjenica što je Medak, obavljajući dužnost zamjenika gradonačelnika, istovremeno obavljao funkciju direktora u trgovačkom društvu Sunčane toplice d.o.o. te bio član Nadzornog odbora trgovačkog društva Brijuni rivijera d.o.o. Time je, zaključilo je Povjerenstvo još u rujnu prošle godine, prekršio odredbu Zakona o sprječavanju sukoba interesa prema kojoj dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava, upravnih vijeća ustanova, odnosno nadzornih odbora izvanproračunskih fondova niti obavljati poslove upravljanja u poslovnim subjektima. Zbog toga mu je Povjerenstvo naredilo da „razriješi situaciju povreda odredbi Zakona“, a kažnjen je i sa četiri tisuće kuna.

FOTO Grad Daruvar

-Istina je, ispoštovat ću odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, iako sam samo formalno u sukobu interesa. Stoga sam odlučio sam odstupiti s mjesta zamjenika gradonačelnika, kako bi mogao nastaviti raditi u realnom sektoru, što sam odlučio još nakon odlaska iz Daruvarskih toplica – kazao je za portal Klikni.hr Medak.

Kako je ranije tvrdio i pred samim Povjerenstvom i nama je ponovio kako stvarnog sukoba interesa u njegovu slučaju nije bilo jer niti tvrtka u kojoj je trenutno direktor, ni ona u kojoj je član Nadzornog odbora, nisu ni na koji način surađivale s Gradom Daruvarom.

-Zapravo je apsurdno da je ova situacija Povjerenstvu bila sporna, a dok sam istovremeno bio direktor Daruvarskih toplica i zamjenik gradonačelnika nisam bio u sukobu interesa i nitko to nije dovodio u pitanje – kaže Medak koji je, inače, dogradonačelničku dužnost obavljao volonterski za što je, prema podacima iz imovinske kartice, primao naknadu od dvije tisuće kuna. S obzirom na Medakovu odluku, daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček, od sada će imati samo dvoje zamjenika – Vandu Cegledi i Vladimira Bileka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!