POKLON DRUGOM DOMU Komedija s puno ubojstava za savršeno Valentinovo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Članovi dramske skupine bjelovarskog Doma učenika večeras će u Bjelovarskom kazalištu premijerno izvesti svoju predstavu „Jel’ moguće da je to Shakespeare?“. Režirala ju je Antonija Putić, dok je tekst za predstavu pripremila gimnazijalka Barbara Brezina, koja otkriva više o sadržaju.

-Riječ je o kompilaciji više djela W. Shakespearea, ovom predstavom željela sam ih približiti publici te napisati novi komad na zanimljiv i komičan način. Mi se na dramskoj volimo šaliti da je to komedija s puno ubojstava kaže Barbara.

Novi komad bjelovarskih „domaša“ zapravo je kombinacija više djela poznatog književnika koji se tijekom posljednjih nekoliko mjeseci proba i uvježbavanja stalno mijenjao i rastao. Autorica komada nada se kako će se konačna verzija svidjeti publici, a u isto vjeruju i glumci kojih je malo, ali su taj nedostatak kompenzirali ogromnim angažmanom.

-U Domu je 300 učenika, a nas na dramskoj je petero. Zbog toga je meni kao piscu malo predstavljalo problem rasporediti uloge, no na kraju sam uspjela. Dobro smo društvo, sastajemo se od listopada prošle godine i baš se trudimo kreativno sudjelovati te svatko ima neke svoje zasluge za ovu predstavu – kaže Barbara.

Ona je bila veliki izazov, i za glumce i za autoricu komada, no uvjereni su kako su odradili dobar posao te se nadaju kako će ih večeras doći podržati bjelovarska publika.

-Budući da smo mi djeca koja Bjelovar zovu drugim domom, jako bi nam puno značilo kada bi nas Bjelovarčani došli podržati – zaključuje naša sugovornica. (stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!