SAMOBORSKI FAŠNIK Svakojaka čuda na Trgu srakinih mališana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SAMOBOR – Nedjeljno prijepodne 194. Samoborskog fašnika bilo je u znaku najmlađih maski. Šarenu kolonu i razigrane nastupe na središnjoj pozornici došlo je pogledati i podržati mnoštvo svijeta koje se natiskalo na Trgu fašničkih velikana.

Uvod u ove dječje spelancije bila je pjesma Dječjeg zbora Smješak koji su nastupili kao Super junaci, a za njima su slijedila malena bića iz bajki, stvorenja iz životinjskog svijeta, šareni slikari, reperi, vitezovi i princeze, kauboji, indijanci, superjunaci, gosti s Orijenta, “bergmani” i mnogi drugi. Sve su maske svojim ručicama, uz pomoć roditelja i vrtićkih teta priredili mališani iz dječjih vrtića Grigora Viteza, Osmijeh, Potočić, Dječji grad, Mali prijatelji i Izvor. Njih 500-tinjak prodefiliralo je Fašničkom Republikom, a nakon svojih nastupa krenulo u potragu za zanimacijama koje su za njih i ove godine pripremljene na 194. Samoborskom fašniku uz brojne radionice i igraonice na Trgu srakinih mališana.

Tijekom dna održana je i utrka niskopodnih vozila, a svoje jedinstvene maske prezentirali su i predstavnici dijela samoborskih mjesnih odbora. Ostali e nastupiti sljedećeg vikenda. Inače, nastupe mjesnih odbora i njihova alegorijska kola, ocijenit će žiri i publika, a najbolji će osvojiti 19 tisuća kuna, drugoplasirani 17 tisuća kuna, a trećeplasirani 15 tisuća kuna, dok će svi ostali mjesni odbori zauzeti četvrto mjesto i osvojiti 13 tisuće kuna.

Nakon nastupa pred fašničkim pukom ekipe iz mjesnih odbora nastavile su druženje uz jelo i piće u svojim taborima u Livadićevoj ulici dočekujući svoje poklonike, a fašničku pozornicu zauzele su  Slavonske lole . Veseljaci iz Slavonije  po treći su put glazbeni gosti  Samoborskog fašnika,  a i ovog je puta uz zvuke tambura s njima zdušno  pjevala brojna publika.

Prva fašnička nedjelja u Samoboru završila je izborom najboljih pojedinačnih i grupnih maski, a ako se još niste ohrabrili i svoje maske pokazali stručnom žiriju priliku za to imate idućeg vikenda kada se nastavljaju fašničke spelancije. U petak, 21. veljače dolazi Magazin, u subotu, 22. veljače Opća opasnost, a u nedjelju, 23. veljače nastupa Tamburaški sastav Garavi dok će na pokladni utorak, 25. veljače publiku zabaviti Jelena Rozga. Ponovno će se ludovati idućeg vikenda pa ste svi pozvani u Slobodnu fašničku republiku na novu dozu zabave i veselja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!