UDRUGE NA OKUPU Portretirani ždalski folkloraši za vrhunac večeri

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GOLA – U Ždali je organizirano tradicionalno zajedničko druženje svih udruga koje djeluju na području tog prekodravskog naselja. Okupili su se članice i članovi udruge žena, kulturno-umjetničkog društva, nogometnog kluba, vatrogasnog društva i ribičke udruge. U okviru programa je upriličena izložba foto-portreta članica i članova KUD-a Ždala u narodnim nošnjama autora Zlatka Moškona, a u realizaciji Drava dokumentacijskog centra.

Portreti su nastali u okviru projekta Narodne nošnje – portreti. Izložbu je otvorila potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić. Izrazila je zadovoljstvo te čestitala i zahvalila svima na okupljanju kojim žitelji Ždale njeguju zajedništvo te prezentiraju svestranost uz očuvanje tradicije i jačaju društveni i sportski život u svom selu. Također je zahvalila autoru Moškonu na foto-portretima i cjelokupnom projektu, koji je do sada proveden u šest kulturno-umjetničkih društava na području naše županije. Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković, koji je s ponosom istaknuo vrijednost okupljanja ljudi upravo kroz veliki broj udruga i njihove aktivnosti, kako u Ždali, tako i u ostalim naseljima na području općine, a sve to donosi bolji i kvalitetniji život u ovoj sredini.

Uz osvrt na rad i suradnju u protekloj godini, svim sudionicima i gostima, bila je to prilika za razmjenu iskustava i veselo druženje uz pjesmu i ples.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!