GRADSKO VIJEĆE Burne rasprave, očekivan ishod

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I prije redovne točke o osnivanju nove tvrtke Terme Bjelovar, koja bi ubuduće trebala biti zadužena za sve aktivnosti vezane uz izgradnju kupališnog kompleksa u Velikom Korenovu, to je bila jedan od glavnih tema na aktualnom satu sjednice bjelovarskog Gradskog vijeća koja je u tijeku. Sabinu Oltru Botinčan iz DB Nezavisne liste zanimalo je koliko je do sada gradskog novca potrošeno na taj projekt i što je pokazala analiza vode. Gradski pročelnik Ivica Markovinović odgovorio je kako je do sada uloženo pet milijuna kuna, a detalji analize trebali bit biti poznati ovih dana te će biti javno dostupni. Naknadno je Gradsko vijeće usvojilo odluku o osnivanju nove tvrtke.

Na „aktualcu“ se raspravljalo i o problemu s kojim se ovih dana suočavaju studenti bjelovarskog Veleučilišta, koji bi krajem mjeseca trebali ostati bez studentske prehrane, s obzirom da je ugostiteljska tvrtka koja je to sada organizirala menzu, hotel Central, otkazala suradnju s Ministarstvom znanosti. Prodekanica Tatjana kazala je kako je Veleučilište u rekordnom roku od Ministarstva ishodilo dozvolu za raspisivanje novog natječaja. I osobno su, kazala je Badrov, kontaktirali desetak ugostitelja te se nadaju skorom rješenju ovog problema.

Na aktualnom satu se moglo čuti i kako će novi, pomoćni teren s umjetnom travom na gradskom stadionu biti u upotrebi u ožujku. Pročelnica za gospodarstvo Sonja Novak je pak izvijestila kako je Grad konačno dobio suglasnost za raspolaganje državnim zemljištem.

Na ostatku dnevnog reda bili su rebalans gradskog proračuna, POS stanovi i druge teme, a sve predložene odluke su većinom glasova usvojene.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!