DODATNA POMOĆ Sportaši dobili poklon bonove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Poklon bonove u iznosu od 38 tisuća kuna dobilo je 38 školsko-sportskih društava iz 25 osnovnih i 13 srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. U prostorima županije poklon bonove uručili su župan Damir Bajs i predsjednik Školsko-sportskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, Dražen Milaković.
– Savez je imao određeni iznos sredstava kojim smo ove godine odlučili kupiti poklon bonove od 1000 kuna za školsko-sportska društva koja sudjeluju u našem radu i županijskim natjecanjima koja organiziramo. Profesori će moći odabrati neke sportske rekvizite – rekao je Milaković.

Upravo je Županija osnovni izvor financiranja Saveza školskih športskih društava, a ove godine za njihov je rad izdvojeno 325 tisuća kuna. Bajs otkriva i koliko je iz proračuna izdvojeno za potrebe sporta i rekreacije.
– Kada govorimo o sportu, naglasit ću da Bjelovarsko-bilogorska županija pokušava svake godine povećati sredstva koja idu prema našim zajednicama. Ovog trenutka za 2020. godinu naš proračun županije rekordan je za potpore sportu i rekreaciji u iznosu od 2,6 milijuna kuna – rekao je Bajs.
Svim nazočnim ravnateljicama i ravnateljima uručeni su bonovi.
– Zahvalila bih se gospodinu županu na trudu, zalaganju i pomoći koju usmjerava u sustav odgoja i obrazovanja, a isto tako zahvalila bih se radu školskih-sportskih društava. Svi koji radimo u ovom sustavu jako dobro znamo koliko je svaka pomoć dobrodošla – rekla je Vesna Pavlinec-Kolarić, ravnateljica Osnovne škole Štefanje.
Bajs je dodao kako se nada proširenju sportskih aktivnosti.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!