PROLJETNI SAJAM Zatvoreni izlagački dio rasprodan više od mjesec dana prije otvorenja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bliži se 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu, a prema riječima direktora Bjelovarskog sajma Davorina Posavca, posljednjih dana imaju pune ruke posla oko detalja vezanih za njegovo otvorenje.

-Ponosno mogu istaknuti kako je 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, što se tiče zatvorenog dijela, u potpunosti rasprodan. Ove godine imamo iznimno velik interes izlagača, a stoga je jasno kako se trudimo i dodatno naše sajamske površine povećati i to za jednu površinu od šest tisuća četvornih metara kako bi zadovoljili sve one koji žele izlagati na vanjskoj površini – istaknuo je Posavac dodavši kako nas, prema svemu sudeći, čeka još jedan u nizu uspješan sajam kojim će uz posjetitelje, biti zadovoljni i izlagači. Kad je pak riječ o usporedbi s prijašnjim sajmovima, vrlo je jasno kako su trendovi – uzlazni.

30.03.2019., Bjelovar – U sklopu medjunarodnog Proljetnog sajma u organizaciji Poslovnog dnevnika i Vecernjeg lista odrzan sajam EU fondova.
Photo:Damir Spehar/PIXSELL

-Iz godine u godinu imamo pokazatelje da smo u porastu, to se vidi iz naših financijskih pokazatelja. Ove godine, vjerojatno zahvaljujući i predsjedanju Hrvatske vijećem EU, imamo i interes Europske komisije čiji članovi su već potvrdili svoj dolazak na Sajam. Oni će se predstaviti u velikom šatoru. Uz njih, očekujemo i velik broj stranih delegacija i drugih ministara iz Europske unije – naglašava Posavac i dodaje kako bi nadolazeći Proljetni sajam mogao biti jedan od dosad najuspješnijih. Što se tiče Europske komisije, njihov zadatak na ovogodišnjem Proljetnom sajmu se još uvijek definira, no jedno je već sigurno:

-Oni se žele približiti našim posjetiteljima, prezentirati im određene mogućnosti pristupa EU fondovima. Kroz određene kvizove, animacijske radionice i brojne druge radnje cilj im je poljoprivrednicima koji dođu na naš sajam omogućiti lakši dolazak do potrebnih kontakata, otvoriti im vidike da uvide što i kako sve mogu iskoristiti iz Europske unije – pojašnjava Posavac dodavši kako je i dalje glavna nota i naglasak proljetnog sajma poljoprivredna mehanizacija, ali uz brojne dodatne segmente.

-Ovo je najvažniji sajam u Hrvatskoj, ali i šire kada govorimo o poljoprivrednoj mehanizaciji, ali pobrinuli smo se i za brojne druge sadržaje kojima želimo zadovoljiti sve sudionike na sajmu. Imamo tako prikaznu školu jahanja koja će biti u aukcijskoj dvorani. Dosad ujedno nismo imali promociju konja u sklopu proljetnog sajma, a to ćemo također ove godine napraviti. Sve to ćemo spustiti na razinu malih obrtnika i poljoprivrednika. Svi će tako imati priliku da se na našem sajmu predstave – naglašava Posavac.

Podsjetimo, 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam održava se od 27. do 29. ožujka, na Sajamskom prostoru u Gudovcu. Uz sajam poljoprivredne mehanizacije, održava se i 5. Drvni svijet koji će svim posjetiteljima ponuditi sudjelovanje na prezentaciji opreme za šumarstvo i drvne tehnologije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!