U DEVET OPĆINA Zaživio Bilogorski puteljak svjetlosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora potpisala je ugovor za projekt „Bilogorski puteljak svjetlosti“. Projekt je prijavljen 2018. godine, a 23 mjeseca poslije, odobren je za stopostotno financiranje iz europskog socijalnog fonda programa ZAŽELI – programa zapošljavanja žena. Ugovor je u Vladi Republike Hrvatske svečano preuzeo predsjednik LAG-a Sjeverna Bilogora, Marijan Juranić.

– Zapošljavat ćemo 60 žena koje na tržištu rada teže dolaze do posla. One će surađivati s 240 korisnika i mislimo da je to zaista hvalevrijedan projekt – rekao je Juranić.

Projekt je vrijedan gotovo 10 milijuna kuna, a predviđa se zapošljavanje žena na području devet općina. Partneri u projektu su Općina Kapela, Nova Rača, Rovišće, Severin, Šandrovac, Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac.

– Projekt traje 30 mjeseci, 24 mjeseca plus tih 6 mjeseci koji su tu za daljnju moguću edukaciju žena koje će biti zaposlene – kaže Juranić.

Osim što su ciljana skupina žene koje teže dolaze do posla, naglasak se stavlja na žene starije od 50 godina, žene koje imaju najviše završenu srednju stručnu spremu, žene s invaliditetom, žene koje su žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žrtve obiteljskog nasilja ili one koje nemaju mjesto stanovanja. Krajnji korisnici s kojima će surađivati su starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.  (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!