HVALEVRIJEDNA TRADICIJA Tete čitalice su tu za skretanje misli s bolesti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR -Čitanje nas sve opušta i našu svakodnevicu čini pozitivnom. Možemo primijetiti i kako samim ulaskom u knjižnicu osjećamo mir i opuštajuću atmosferu.

Tu atmosferu dječji odjel Narodne knjižnice „Petar Preradović“ odlučio je prenijeti i izvan knjižnice i to na dječji odjel bjelovarske bolnice.

Vjeruška Štivić, voditeljica dječjeg odjela bjelovarske knjižnice, kaže kako svakog ponedjeljka i četvrtka knjižničarke, popularne „tete čitalice“, Ivana Blažeković i Branka Mikačević idu čitati djeci na bolnički dječji odjel.

Razne priče su u pitanju, a uvijek se trude da djeca iz priča nauče nešto novo.

-Situacija nije prirodna, kad ih ljudi vide, iznenade se uglavnom – kaže gospođa Vjeruška.

Naravno, uvijek se konzultiraju s liječnicima i sestrama prije dolaska jer nekoj djeci je preporučeno mirovanje, pa ne mogu sudjelovati u spomenutim aktivnostima. Djeca koja su na pretragama i u bolničkom dnevnom boravku  pak uvijek sudjeluju u slušanju priča.

-Uvijek se obraduju nekom novom licu, posebno ad pristupite sa smiješkom i otvorite priču. Neki vas malo mjerkaju, čekaju da se približe, ali uglavnom se svi pridruže – kaže naša sugovornica.

Ono što je najvažnije je da im se skrene pozornost sa zdravstvenih problema s kojima se nose i čitanje ih uvijek oraspoloži.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!