KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Bjelovarčani otkazuju putovanje u Pordenone, na promatranju učenici iz Petrinje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Potvrđen je prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. Radi se o mlađoj muškoj osobi koja je boravila u Milanu i pokazuje blaže oblike bolesti. Trenutno je smještena u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Slučaj je potvrdio premijer Andrej Plenković. Komentari, traženje novih informacija i vijesti o koronavirusu u našem susjedstvu ne prestaju. Jučer smo pisali kako pojedini ljudi odustaju od putovanja u Italiju, unatoč svakodnevnim poslovnim obvezama, a detalje možete pročitati ovdje. No, čini se kako su sve veći problem i privatna putovanja u zemlju koja je postala treća po redu u Europi po broju oboljelih od te opasne zarazne bolesti. Podsjetimo, dosad je od kraja prošlog tjedna u Italiji od koronavirusa oboljelo više od 220 osoba, a njih sedmero je umrlo.

Zatekla nas je i vijest o petrinjskim gimnazijalcima koji su za vikend boravili u talijanskoj Padovi zbog čega su pod nadzorom liječnika. Naime, Ravnatelj Srednje škole Petrinja, Milan Orlić rekao je da je odmah po povratku nazvan Hrvatski zavod za javno zdravstvo te da je postupljeno prema njihovoj preporuci. Učenici nisu u školi i kod kuće će biti najmanje sedam dana. Svi oni koji su pak otišli u školu, a bili su na izletu, vraćeni su kućama. Isto vrijedi i za nastavnike. Uz to, svi sumnjivi putnici, bili su i kod liječnika na Zavodu za javno zdravstvo, dodaje Orlić. Priča o bjelovarskim učenicima koji su za vikend također bili u Italiji, točnije u Veneciji dolazi i iz Bjelovara. Osim informacije koju smo saznali na društvenim mrežama da su djeca trenutno na promatranju u Zagrebu, drugih detalja još nemamo. No, imamo putnike koji su otkazali već plaćeno putovanje 07. ožujka na Sajam cvijeća koji se odražava u talijanskom gradu Pordenone.

-Manji broj osoba od prijavljenih 130 je definitivno odustalo od svog putovanja u Italiju. A mi za daljnje postupanje čekamo informacije sa Sajma koji organizira manifestaciju, medija, ali i talijanske Vlade – kazala je Danijela iz Molnar putničke agencije dodavši kako zabrana putovanja vrijedi do 01. ožujka. A dotad, vjeruje, može se štošta promijeniti. Iako se svi trude ne širiti paniku, straha među ljudima itekako ima. To potvrđuje i primjer žene koja je željela ostati anonimna, a koja je u jednom trgovačkom centru kupila rajčicu porijeklom iz Italije. Povrće je u strahu od zareze, umjesto pojesti – odlučila ipak baciti. Neslužbeno smo doznali kako je bjelovarska Opća bolnica jako dobro pripremljena za eventualni dolazak osoba zaraženih koronavirusom, no zasad takvih primjera ipak nema.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!