BEZ PANIKE Allouch: Koronavirus postoji od prošlog stoljeća, a mnogi su ga i preboljeli

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Koronavirus je stigao u Hrvatsku, a sve preventivne mjere poduzete su i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u suradnji sa županijskim Stožerom civilne zaštite. Ukoliko dođe do zaraze, Opća bolnica Bjelovar spremna je. U kontaktu su i s Ministarstvom zdravstva te primjenjuju sva potrebna uputstva. Mjesta panici nema, ističe ravnatelj bolnice Ali Allouch. 

Soba za izolaciju

-Bez panike. Koronavirus je bolest koja postoji još od 60-ih godina prošlog stoljeća. Sada je tek nešto pojačao, odnosno promijenio narav. To je oblik bolesti kojeg je velik broj ljudi već imao, a nismo ni znali. Apeliram stoga na naše građane – bez panike. Ako imaju neke simptome, neka prvo pomisle na gripu, a ne na koronavirus. Ako se i dogodi zaraza, mi smo tu, imamo čime zbrinuti eventualne bolesnike – umirio je situaciju na press konferenciji ravnatelj Opće bolnice Ali Allouch.

Ako dođe do zaraze, u bolnici u pripremi stoji i prostor za zbrinjavanje pacijenata. Tu pacijent može biti privremeno smješten sve do premještaja u zagrebačke klinike. Da je županija spremna, potvrđuje i Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. 

Ravnatelj Ali Allouch uvjerava kako mjesta za paniku nema

-Ono što bih naglasio jest da su službe spremne, da smo pravovremeno reagirali. Posebice bih rekao da smo osposobili bolnicu i da imamo sobu i prostor za izolaciju – istaknuo je župan Bajs.

Podsjetimo, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavili su korisne informacije i preventivne mjere u vezi koronavirusa. Dosad su u Hrvatskoj dvije osobe oboljele od koronavirusa, a riječ je o braći blizancima. Jedan od njih je nedavno bio u Milanu na nogometnoj utakmici, a virus je prenio na brata povratkom kući. Sve ostale osobe koje su dosad testirane, pokazalo se kako su vjerojatno zaražene gripom ili nekim drugim respiratornim oblikom virusa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!