PROPALA PREDVIĐANJA HSLS-a Jaić odustao od JURA-e nakon misterioznog poništenja natječaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Šef SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije Tihomir Jaić zaposlio se u Čazmatransu. Ovih dana objavio je to na svojem Facebook profilu i time dokinuo nagađanja političkih oponenata o tome kako ga čeka mjesto u jednoj od županijskih tvrtki. Podsjetimo, tu je priču pokrenuo gradski HSLS, predvođen bjelovarskim gradonačelnikom Dariom Hrebakom prije dva mjeseca. Za portal Klikni.hr sam Jaić tada je potvrdio da se javio na nekoliko natječaja za posao, među ostalim i za mjesto u JURA-i – Javnoj stanovi Razvojna agencija BBŽ, no nedugo nakon što su se mediji o tome raspisali, spomenuti natječaj je poništen. Iako je ubrzo raspisan novi natječaj, Jaić kaže kako se na njega nije javio te je prihvatio posao u privatnom sektoru.

Na lošem glasu

-Već u vrijeme kad se Hrebak okomio na mene neistinitim optužbama kako sam zaposlen u županijskoj tvrtci, znao sam da ću dobiti posao u privatnom sektoru, no nisam htio javno izlaziti s tim sve dok sve ne bude i administrativno riješeno. Dakle, nisam zaposlen u javnoj službi, štoviše, nemam ni dana radnog staža u takvoj službi niti ga planiram imati, za razliku od Hrebaka koji cijeli život radi u tom sustavu – kaže Jaić, dodajući kako nema ništa protiv zaposlenih u javnim službama jer smatra kako većina dobro obavlja svoj posao. No, zbog manjeg broj onih koji to ne čine, smatra glavni županijski SDP-ovac, na lošem su glasu svi u sustavu.

-Što se tiče Daria Hrebaka, kad već proziva druge zbog poslova u javnom sektoru, možda ne bi bilo loše napraviti analizu zapošljavanja u njegovom bjelovarskom HSLS-u čiji svi članovi rade u javnom sektoru. Potom možemo napraviti analizu kada su ti ljudi počeli raditi u javnom sektoru, a riječ je uglavnom o 2016., 2017, i 2018. godini. Možda tako dođemo do zaključka zbog čega zapravo Dario Hrebak još nije prekinuo koaliciju s HDZ-om – smatra Jaić.

Upiti bez odgovora

S obzirom da su politički protivnici Jaića vezali uz već spomenutu županijsku ustanovu JURA-u, ondje smo odlučili provjeriti zbog čega je natječaj na koji se on javio poništen. Odluku o poništenju još je 20. siječnja potpisala v.d. ravnateljica JURA-e Slobodanka Čalić, da bi samo dan kasnije Agencija raspisala novi natječaj na kojem se povećao broj raspoloživih radnih mjesta. Naime, prvim natječajem bilo je predviđeno popunjavanje šest radnih mjesta, a drugim deset. Upit o razlozima poništenja prvog natječaja te detaljima drugog redakcija portala Klikni.hr u nekoliko je navrata slala u JURA-u te naknadno telefonski kontaktirala v.d. ravnateljicu ustanove, no do danas nismo dobili odgovore na naša pitanja. Slobodanka Čalić tvrdi kako naš prvi upit, koji smo na službenu adresu Agencije poslali još 30. siječnja, nikada nije stigao u njihov e-mail sandučić. Isto je kazala i za naš drugi upit koji smo, na njezino traženje, na njezinu službenu adresu poslali 7. veljače. Potom 21. veljače ponovno šaljemo upit na privatni mail v.d. ravnateljice, koji nam je sama ustupila, no ni nakon toga odgovor nismo dobili.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!