STUDENTSKA PREHRANA Izabran potencijalni restoran za novu menzu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Križevački trgovački lanac KTC, točnije ugostiteljski sektor tvrtke, bit će ubuduće zadužen za osiguravanje prehrane studentima bjelovarskog Veleučilišta. Naime, na Javni poziv za iskazivanje interesa za pružanje usluge subvencionirane prehrane redovitim studentima u gradu Bjelovaru koji je zaključen jučer pristigla je samo jedna ponuda, spomenute tvrtke, koju je danas Povjerenstvo za javnu nabavu Veleučilišta u Bjelovaru i prihvatilo.

-Odmah nakon sjednice smo elektroničkim putem i poštom Nacionalnom povjerenstvu za kontrolu studentske prehrane dostavili odliku o odabranom dobavljaču i dokaz o ispunjavanju minimalnih tehničkih uvjeta. Nacionalno povjerenstvo  će obaviti nadzor na odabranoj lokaciji s ciljem utvrđivanja ispunjavanja uvjeta za pružanje subvencionirane studentske prehrane studenata odabranog dobavljača. Ukoliko odabrani dobavljač dobije pozitivno mišljenje, slijedi potpisivanje ugovora s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. S obzirom da Veleučilište ne sudjeluje u postupku ugovaranja, ne možemo procijeniti potrebno vrijeme okončanja postupka. Možemo biti optimistični i vjerovati da bi do početka travnja mogla biti uspostavljena studentska prehrana na lokaciji restorana „Snježana“ koji je u sastavu trgovačkog društva KTC d.d. – kazala nam je dekanica bjelovarskog Veleučilišta Zrinka Puharić.

Iako je spomenuta lokacija udaljena od središta grada, neslužbeno doznajemo kako je riječ o tek privremenom rješenju. Rješavanje postupka prijenosa vlasništva bivšeg đačkog doma u Nazorovoj ulici na Grad Bjelovar u završnoj je fazi, tako da bi taj prostor uskoro mogao biti uređen upravo za studente. U planu je, među ostalim, i uređenje kuhinje u kojoj bi novi koncesionar mogao pripremati i posluživati obroke za studente i tako ih poštedjeti šetnje izvan grada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!